Indulhat a gigászok csatája

Csütörtöktől rendezik az idei vegyespáros országos bajnokságot, ahol vasárnap estére lezárult a csoportkör. A nyolccsapatos bajnokságban teljes csoportkört rendeztek, amely vasárnapig minden csapat játszott mindenkivel egy mérkőzést. Az utóbbi éveket meghatározó két páros rögtön az első fordulóban összekerült egymással, ekkor a vb-ezüstérmes Szekeres Ildikó – Nagy György páros győzött 5-4-re a kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt duó ellen. A Palancsa-Kiss páros számára ezt követően indult be igazán a torna, hiszen valamennyi mérkőzésüket meg tudták nyerni a folytatásban.

A Szekeres-Nagy duó ugyanakkor a harmadik fordulóban 10-6-ra kikapott a Szabó Enikó – Fóti Balázs párostól, így a csoportkör végére nem maradt egyetlen veretlen együttes sem. Az elmúlt nyolc évet uraló két páros majd egymás ellen játszik hétfőn délelőtt az elődöntőben, a párharc győztese pedig automatikusan bejut a fináléba. A vesztes ugyanakkor a Halász-Ézsöl/Bíró-Kalocsay párosítás győztesével küzdhet meg kora délután a másik döntős helyért.

Vegyes páros országos bajnokság – csoportkör végeredménye:

1. Szekeres Ildikó – Nagy György 6/1

2. Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt 6/1

3. Halász Csilla – Ézsöl Gábor 5/2

4. Bíró Bernadett – Kalocsay Ottó 4/3

5. Dencső Blanka – Szabó Gergely 3/4

6. Nagy Laura – Spiller Emílió 2/5

7. Szabó Enikő – Fóti Balázs 2/5

8. Joó Linda – Tatár Lőrinc 0/7

Palancsa_Kiss_WCF/Alina Pavlyuchik

Az országos bajnokság hétfőn a play-off küzdelmeivel folytatódik, ahol a legjobb négy páros harcol az országos bajnoki címért és egyben a világbajnoki indulás jogáért. A két nyert mérkőzésig tartó finálé első mérkőzését már hétfőn este megrendezik, a bajnoki cím kérdése viszont csak kedden dől el. A bajnokság eredményei az ALÁBBI LINK-en követhetőek.