Héraklész program – szakmai találkozó

Magyarország kiemelt sportolói egy közös szakmai napon vehettek részt a Puskás Arénában a Héraklész program keretein belül. Az eseményen érintett sportolóinkon és edzőiken kívül, Kiss Bálint sportigazgató is jelen volt.

A program apropója, hogy a 2001-ben életre hívott program, 2023-ban teljesen megújul és kibővül. Nagy örömünkre szolgál, hogy a bővítés a curlinget is kedvezően érinti, hisz sportágunk is részese lehet ennek a kiváló dedikáltan utánpótlás-nevelést támogató Programnak. Bővítés eredményeképpen 20 helyett 37 sportág tartozik a program égisze alá, melynek összesen közel 900 sportoló a tagja. Az edzőtáborok és felkészülési versenyek támogatása mellett, rengetek innovációs tartalmaz a Héraklész a modern sport követelményeinek megfelelően, ilyen területek: Sportegészségügy és sportanalitika, Kommunikáció és közösségépítés, Edukáció és online oktatási anyagok, dietetika, doppingellenes program.

Az eseményen köszöntő beszédet mondott Dr. Schmidt Ádám a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkára, aki a közösség erejéről beszélt és arról, hogy egy olyan közeget szeretnének építeni, ami kellő motivációval bír az utánpótlás számára. Cél legyen Héraklészesnek lenni és a Héraklészosok közé tartozni!

Államtitkár Úr után Dr. Baji Balázs a Nemzeti Sportügynökség Zrt. vezérigazgató-helyettese, a Héraklész Program vezetője részletezte a kibővülő lehetőségeket, illetve, hogy mely alegység hogyan épül fel és várhatóan mikor indulnak.

A Program folytatásában a sportolók és edzőik egyen felszereléseket vehettek át, majd közösen indultak a Nemzeti Atlétikai Központba, ahol a keddi nap délutáni-esti programját a helyszínen tekinthették meg és láthatták a csodát!