Ifjúsági Vegyes-páros Camp

A Magyar Curling Szövetség 3 ifjúsági vegyes-párosa is részt vett a Kitzbühel-i ifjúsági vegyes-páros camp-en, melyet 2023. augusztus 18-20. között rendeztek meg.

Az MCSZ támogatásával kiutazott versenyzőink nagy élményekkel tértek haza az edzőtáborról, ahol a jeges foglalkozások mellett több más kiegészítő foglalkozás is tarkította a programot.

Párosok mellett edzőik is jelen voltak a táborban, melyről Rozgonyi Gergely számolt be részletesen.

A pénteki leérkezést és köszöntőt követően, már kezdetét is vette a munka és a párosokat két csoportra osztották. Volt, aki nálunk az 1-es és volt, aki a 2-es csoportba került. Az 1-es társaság másfél órás jeges foglalkozással kezdett, ahol két nagyon találó játékkal is készültek a fiatal osztrák oktatók. Ez alatt a másik társaság kondicionális programot végzett, ahol a bemelegítés, a nyújtás és egyéb fitnesz gyakorlatokkal és azok részleteivel ismerkedhettek meg a fiatalok. Az első napot közös vonatozás és esti beszélgetés zárta.

A második nap volt az igazán „teljes nap”, hiszen itt nem utaztak a csapatok. Ennek megfelelően 2-2 jeges és elméleti foglalkozás szerepelt a programban. A két elméleti alkalommal a sportolói táplálkozás és mentális koncentráció volt a fókuszban, míg a jeges edzéseken főleg a söprési hatékonysággal és annak fejlesztésén dolgoztak. Ezt egy „smart broom” eszközzel is mérték. A második jeges alkalmon Power Play játék és szituációs gyakorlatok voltak, mely kimondottan a vegyes-páros játékot segíti. A nap kiegészítéseként a táborozók túráztak is a közeli hegyvidéken, illetve street curlingben is összemérték tudásukat. Rövid összefoglalóból is látszik, hogy ez egy rendkívül intenzív és tartalmas nap volt sportolóink számára.

Elérkezett a harmadik nap, ahol a hazamenetel előtt következett újabb 2 jeges edzés és egy elméleti kurzus. Az elmélet a tegnapi gyakorlatra épült, ugyanis a Power Play játék kulcsfontosságú momentumait elemezték ki. Majd a jeges foglalkozáson sem engedték el a „PP” kezét, hiszen egy erre épülő mini bajnokság vette kezdetét. A tábor zárásaként eredményhirdetésre és ajándékok átadására került sor.

Reméljük, hogy ifjúsági játékosaink a megszerzett tudást tudják hasznosítani a hamarosan induló szezonban! További jó felkészülést kívánunk Nekik, illetve minden további curling játékosunk számára is, hiszen a szezon pár héten belül indul!

Képek forrása: Németh Krisztina Mária / Tatabányai Curling Club