Csodát láttunk mi is!

2023. augusztus 19-27-e között rendezték meg Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseményét, az Atlétikai Világbajnokságot, mely egyben a világ legmagasabban jegyzett sportrendezvénye volt 2023-ban. 

A 9 napos csodába a Magyar Curling Szövetség ifjúsági játékosai is bepillantást nyerhettek több alkalommal. Először a már korábban megírt Héraklész Program nyitórendezvényét színesítette az Atlétikai VB esti felvonása augusztus 22-én, majd két napra rá elnökségi döntést követően látogathattak ki a fiatalok a Nemzeti Atlétikai Központba.

A World Athletics-nek és a Szervező Bizottságnak köszönhetően a VB idején Kiss Bálint, sportigazgató képviselte a Szövetséget a helyszínen.

A helyszíni tapasztalatok és a visszajelzések követően a Magyar Curling Szövetség szeretne gratulálni az atlétikai világbajnokságot szervező cégnek, a  Magyar Atlétikai Szövetségnek és minden közreműködőnek, közel 2500 önkéntesnek, aki bármilyen módon hozzájárult a sikerhez és a csoda megszületéséhez!

A 2023. évi Budapesti atlétikai VB-n 195 ország, közel 2100 sportolója vett részt, a közvetítéseket több mint 1 milliárdan követték a képernyők előtt, míg a helyszínre valamivel több mint 400.000 fő látogatott ki. Ezekkel a számokkal minden korábbi rekordot sikerült felülmúlni. A medál pláza és az amatőr városi futás a maraton pályáján, pedig egészen új elemeket épített be a későbbiekben. Erről nyilatkozott Sebastian Coe a World Athletics elnöke is.