Győzelem Szlovákia ellen

Jól rajtolt a svédországi Helsingborgban zajló curling Európa-bajnokságon a magyar férfi válogatott, amely Szlovákia ellen 9-5-re győzött a nyitónapon a B-divízióban. A Kalocsay Ottó vezette csapat (Sámson István, Gazdag Zsombor, Gubányi Attila, Palancsa Péter) számára nem indult jól a találkozó, a rutinosabb ellenfél ugyanis rögtön három pontot írt az első endben. A folytatás viszont jobban alakult, a negyedik játékrész végén már 5-3 volt “ide”, a végén pedig az összességében két endet is ellopó magyar csapat négy ponttal győzött.

“Nagyon kemény meccsen sikerült nyernünk a szlovák szövetséget vezető Pavol Pitonak által irányított válogatott ellen. A szlovákok már néhány éve saját curling pályán tudnak edzeni, a Pitonak-csapat pedig már 12 éve a szlovák mezőny vezető csapata. Azért is értékes ez a győzelem, mert ez a magyar válogatott először vesz részt világversenyen, ahol az első győzelem megalapozhatja a csapat további teljesítményét!” – írta a helyszínről a csapat edzője, Rókusfalvy András.

A magyar válogatott vasárnap este a szombaton győzelemmel rajtoló Észtország ellen folytatja a szereplését a B-divízióban. További eredmények a magyar érdekeltségű csoport első játéknapjáról: Csehország – Bulgária 8-6, Finnország – Spanyolország 8-1, Észtország – Wales 9-4

A magyar férfi curling válogatott menetrendje a helsingborgi Eb-n:

november 17. vasárnap 19.00 Magyarország – Észtország

november 18. hétfő 14.00 Magyarország – Wales

november 19. kedd 9.00 Magyarország – Spanyolország

november 19. kedd 19.00 Magyarország – Finnország

november 20. szerda 12.00 Magyarország – Bulgária

november 20. szerda 20.00 Magyarország – Csehország