Egy sima, egy fordított

Ha előzetesen azt mondja valaki, hogy a magyar női curling válogatott egy győzelemmel és egy vereséggel zárja a helsingborgi curling Eb nyitónapját, nagyjából reálisnak gondolhattuk volna a forgatókönyvet. A skip Palancsa Dorottya vezette csapat (Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Micheller Dorottya, Hamvas Villő) hozta is az eredményeket, de messze nem olyan megoszlásban, mint várható lett volna. Pedig jól indult a fehéroroszok elleni első találkozó szombaton reggel, ahol 4-2-re és 7-4-re is vezetett a magyar válogatott. A kilencedik endben azonban megtört valami és az ellenfél kiegyenlített, majd az extra endben is lopott, így 9-7-re győzni tudott.

Délután viszont sikerült rendezni a sorokat, a késő esti mérkőzésen a tavaly még A-csoportos finnek ellen pedig a jobbik arcát mutatta a csapat. A 10-5-ös magyar siker pedig azt jelenti, hogy életben maradtak az álmok, bőven lehet még a feljutásról beszélni, ehhez pedig vasárnap kora délután a szintén 1/1-el rajtoló spanyolok legyőzésével tehetnek újabb lépést Palancsa Dorottyáék. “A késő esti rangadón kiköszörültük a délelőtti csorbát, és remek játékkal, végig irányítva legyőztük a finneket, így az első nap után egy győzelemmel és egy vereséggel várjuk a vasárnap délutáni spanyolok elleni meccset. Nagyon szuper a szállásunk (egy tengerparti házikó), mindenki egészséges és nagyon jó hangulatban várjuk a folytatást.” – írta a szombati nap összegzéseként Palancsa Zoltán, a csapat edzője.

A B-divízió szombati eredményei a nőknél: Anglia – Litvánia 6-3, Törökország – Lengyelország 8-5, Finnország – Szlovákia 6-3, Olaszország – Spanyolország 11-4, Olaszország – Fehéroroszország 6-4, Törökország – Litvánia 10-4, Spanyolország – Lengyelország 10-9, Anglia – Szlovákia 10-8

Állás – 2. forduló után Skip GY V
Anglia Lisa Farnell 2 0
Olaszország Veronica Zappone 2 0
Törökország Dilsat Yildiz 2 0
Fehéroroszország Alina Paulicsik 1 1
Finnország Elina Virtala 1 1
Magyarország Palancsa Dorottya 1 1
Spanyolország Oihane Otaegi 1 1
Litvánia Asta Vaicekontye 0 2
Lengyelország Marta Pluta 0 2
Szlovákia Gabriela Kajanova 0 2

Le Gruyere AOP European Curling Championships 2019, Helsingborg, Sweden

A magyar női válogatott menetrendje a helsingborgi Európa-bajnokságon:

november 17. vasárnap 14.00 Magyarország – Spanyolország

november 18. hétfő 9.00 Magyarország – Litvánia

november 18. hétfő 19.00 Magyarország – Anglia

november 19. kedd 14.00 Magyarország – Törökország

november 20. szerda 8.00 Magyarország – Olaszország

november 21. csütörtök 9.00 Magyarország – Lengyelország

november 21. csütörtök 19.00 Magyarország – Szlovákia