Egyetemi curling kupa Győrben

A Széchenyi Egyetem és a Győri ETO Hockey Club első alkalommal rendezett curling kupát az egyetem hallgatói számára.

2023. március 8-án került megrendezésre a Győri Jégsport Központban az első hallgatói kupa, amelyre előzetesen öt csapat nevezett. A vidám hangulatú megméretésen verseny körülmények között ismerkedhettek a sportággal a hallgatók. A körmérkőzéses rendszerben lebonyolított tornán szoros meccseket játszottak egymással a 4-fős hallgatói csapatok, több körbeverés is volt, illetve az utolsó kőig nyitott küzdelmet, izgalmas, élvezetes játékot láthattunk.

Az első UNI Győr egyetemi curling kupa végeredménye:
1. helyezett: Van Gerwen Jégkatonái – Kalocsai Krisztián csk., Erdélyi Luca, Szűcs Donát, Fülöp Imre
2. helyezett: Ice Chiefs
3. helyezett: Mirr Murr
4. helyezett: Riders
5. helyezett: Dream Team

„Nagyon örülünk, hogy a Széchenyi Egyetem vezetése támogatta a kezdeményesünket, és első ízben szervezhettünk curling kupát az egyetemi hallgatóknak Győrben. Az érdeklődést és a hallgatók nyitottságát mutatja, hogy öt csapat nevezett, köztük sokan életükben először próbálták ki ezt a szórakoztató jeges olimpiai sportágat.

A kapott visszajelzésekből és a sok mosolygós arcból ítélve, nagyon élvezték a hallgatók a tornát, a terveink szerint szeretnénk ebből hagyományt teremteni itt Győrben. Nem csak az Egyetem, de a Győr sokszínű sportjában is egy unikális sportág lehet a jövőben a curling, hiszen ellentétben számos más sporttal, pár alkalom gyakorlással már egészen sok örömet lehet benne lelni, nem beszélve arról, hogy kiváló csapatépítő-sport, rekreációs lehetőség is egyben.

Nem titok, szeretnénk a következő szezontól rendszeressé tenni a curling foglalkozásokat, edzéseket is Győrben, ezzel is színesítve egyesületünk és a város sportkínálatát.” – mondta Nagy Ákos, az ETO HC ügyvezetője.

Az esemény támogatói voltak a Széchenyi Egyetem, a Győri ETO HC, a Győri Jégsportért Alapítvány és a Magyar Curling Szövetség.