2023. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság – 4. nap

3:2-es győzelem/vereség aránnyal zárta a VB 4. versenynapját a Sasadi-Barkóczi kerekesszékes vegyes-párosunk. Jelenleg holtversenyben 3. helyen állnak ezzel csoportjukban.

Magyarország – USA
“Negyedik mérkőzés nap, hát hol is kezdjem? Korán jött a reggeli ébresztő a késői gyakorlás után. Nehezen találtuk meg az erőket, ez látszott a két LSD dobásnál is 399,2 lett az össz. A kezdő játék viszont szépen sikerült és rögtön 2 pontot szerezve stratégia váltásra kényszerítettük az amerikai csapatot. Az első félidő végére sikerült megtalálni az ellenszert és visszavettük a vezetést 5-3. A szünet után az erőnkkel küzdöttünk és a hatodik endben visszavette a vezetést az ellenfél. Az utolsó endben power play játékunkat mesterien hatástalanította az amerikai páros így bezsebelték a győzelmet.

Ebéd közben értékeltük a mérkőzést – sok fontos elemet tanultunk ebből a mérkőzésből, ami a csapat fejlődését szolgálja és megbeszéltük a szlovák csapat elleni taktikát.

Magyarország – Szlovákia
Pár órás pihenő után a szlovák párossal álltunk jégre. Az LSD dobásokkal megszereztük a kalapácsot és pontonként haladva fejlődött a játék kép. A szünetről visszatérve 3 pontot szerezve megerősítettük a vezetést 6-1. Ezt követte a szlovák power play, annyi volt a kérésem: ne írjanak hármat, dobjunk be mindent a házba. Két pontot szerzett a szlovák csapat, ami után következett egy draw dobó verseny, ahol 4-ből 4-et hibátlanul megdobott a csapat. A szlovák ütések nem voltak elég hatásosak így újabb 3 pontot szerzett Anikó és Péter párosa. Ezzel be is állt a végeredmény 9-3, és bezsebeltük a harmadik győzelmünket.” – Rozgonyi Gergely, edző értékelése a 4. versenynapról.

A magyar páros meccsei (magyar idő szerint):
Március 9. 01:00 Észtország- Magyarország
Március 9. 18:00 Magyarország – Kína
Március 10. 18:00 Lengyelország – Magyarország
Március 11. 04:00 Magyarország – Finnország

Élő eredménykövetés ITT.

Kép: WCF /Cheyenne Boone