2023. évi Vegyes-csapat Országos Bajnokság

2023. február végén – március elején két hétvége alatt rendezte meg Vegyes-csapat Országos Bajnokságát a Magyar Curling Szövetség. A győztes a döntő mérkőzést követően a Ferencváros HammerTime csapata lett, akik legutóbb 2020-ban ünnepelhettek bajnoki címet a szakágban.

A vegyes-csapat OB-n 9 csapat vett részt, így két csoportban zajlottak az alapszakasz küzdelmek, ahol ott volt többek között a Team Tatár, a Vasas Mix és az FTC HammerTime csapata is, akik az utóbbi 4 év bajnoki címét nyerték meg, tehát szoros “versenyfutásra” lehetett számítani.

Az alapszakasz nem okozott meglepetést, az esélyeseknek tartott csapatok továbbjutottak a page system típusú rájátszásba. Az ‘A’ csoportból némi meglepetésként első helyen a Jég Sárgányok csapata jutott tovább, így ők játszhattak a közvetlen döntőbe kerülésért, a B csoportot megnyerő FTC HammerTime csapata ellen. A rájátszás másik találkozója a csoport másodikoké volt, tehát Team Tatár – Vasas Mix mérkőzést rendeztek.

A döntőbe 8-3-as győzelemmel az FTC HammerTime került, míg a bronzmérkőzés résztvevője a Vasas Mix lett, akik 5-4-es vereséget szenvedtek. Ez a két csapat várhatta tehát ellenfelét, a Jég Sárgányok – Team Tatár mérkőzés alatt, ahol egy nagy különbségű enddel is tarkítva a Team Tatár csapata került ki győztesen (10-4).

A bronz mérkőzést 7-4 arányban a Vasas Mix nyerte, míg a döntő az egyik fél második győzelméig tartott. Az első mérkőzést az FTC 8-2-re, míg a másodikat a Team Tatár csapata nyerte 5-4-re. Ezt követően hétfőn jöhetett a mindent eldöntő harmadik mérkőzés. Itt tulajdonképpen végig vezetve az FTC Hammer Time csapata diadalmaskodott 9-4-re, így ők hódították el a bajnoki címet.

A bajnokság végeredménye:
I. helyezett: FTC Hammer Time (Szabó Enikő, Ézsöl Gábor, Halász Csilla, Fóti Balázs
II. helyezett: Team Tatár (Kalocsai-van Dorp Vera, Kalocsay Ottó Dániel, Joó Linda, Tatár Lőrinc
III. helyezett: Vasas Mix (Dencső Blanka, Szabó Gergely, Szekeres Ildikó, Nagy György)

A Magyar Curling Szövetség gratulál minden résztvevő csapatnak, kiemelten a dobogósoknak! További sok sikert és jó felkészülést kíván a szezon hátralévő részére!