2023. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság – 2. és 3. nap

Egy vereség – egy győzelem: így folytatódott párosunk Kerekesszékes Vegyes-páros VB szereplése a 2. és 3. versenynapon.

Rozgonyi Gergely értékelése a két mérkőzésről:

Svájc – Magyarország

“A második mérkőzésnapon a svájci csapat ellen játszottunk. A bemelegítés során az LSD dobásokra összpontosítottunk az előző napi hosszú dobások miatt. Sikerült is javulni az első mérkőzéshez képest, 221cm lett az összesített, amivel megszereztük a befejezés jogát.

Az első félidőben ütő játékot dominált az ellenfél, amiben rendre alul maradtunk és elhúzott 5-1 re a svájci páros. A félidei szünetben megbeszéltük a pontos beállásokat és power play játék mellett döntöttünk. Fantasztikus játékkal fordított is a mérkőzés állásán a Péter-Anikó duó. 5-8 as vezetésnél jött a válasz power play, ahol nem sikerült teljesen hatástalanítani az ellenfél köveit és döntetlen 8-8 állással kezdtük meg a nyolcadik endet. Sajnos nem tudtuk megtartani a befejezés melletti előnyünket és az ütés kényszer miatt becsúszott hibák az ellenfél javára fordították az állást. Szoros küzdelemben miliméterekkel de a svájci kő volt a nyerő. 9-8 végeredménnyel győzött a svájci csapat.

A mérkőzés után bő egy órás értékelés és elemzés után úgy tértünk a szállásra, hogy a következő mérkőzés kulcspontjaira koncentrálunk.

Norvégia – Magyarország

“Zaklatott ” éjszaka után vágtunk neki a harmadik mérkőzésnek a norvég csapattal szemben. Az LSD dobásainkban ismét sikerült fejlődni 139,8 összeggel ismét elnyertük a befejezés jogát.

Sikerült a C pálya irányaihoz jól alkalmazkodni a bemelegítés alatt ez látszott az első félidő eredményén, határozottan lépésről-lépésre építette a párosunk az előnyt. Az ellenfél power play játékát is sikerült hatástalanítani, csak 1 pontot tudtak szerezni. Ezután a befejező játékkal küzdöttünk és az ütésekkel teli játék ismét nem hozott eredményt. Az extra endben viszont sikerült bebiztosítanunk a győztes pozíciót érő kövünket és 6-5-re megnyertük a mérkőzést. “

A páros tegnap este még jégre állt gyakrolni, hogy a mai mérkőzésre még felkészültebben tudjanak érkezni.

A magyar páros meccsei (magyar idő szerint):
Március 7. 18:00 Magyarország – USA
Március 8. 01:00 Magyarország – Szlovákia
Március 9. 01:00 Észtország- Magyarország
Március 9. 18:00 Magyarország – Kína
Március 10. 18:00 Lengyelország – Magyarország
Március 11. 04:00 Magyarország – Finnország

Élő eredménykövetés ITT.