Egyetlen meccsre a feljutástól

Igencsak pontgazdag és szokatlanul hullámzóan alakuló mérkőzést játszott csütörtökön délelőtt a magyar női curling válogatott, amely 13-10-re győzött Lengyelország ellen a helsingborgi Európa-bajnokságon. A Palancsa Dorottya vezette magyar női curling válogatott (Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Micheller DorottyaHamvas Villő) remekül kezdett és az első endben rögtön négy pontot írt, ám hiába vezetett később 7-2-re is, a hetedik játékrész után 8-8 volt az állás. Aztán jött egy rekordgyanús end, amelyben öt pontot írtak Palancsa Dorottyáék, amivel végleg megtörték az ellenfél ellenállását.

“Hektikus mérkőzés volt, mivel a lengyelek mér az elején támadólag léptek fel, amiből mi 4 pontot csináltunk. Aztán viszont nem sikerült egyszerűsítenünk a játékot, így kialakult egy nagy adok-kapok, aminek a vége három pontos győzelem lett.” – fogalmazott Palancsa Zoltán, a csapat edzője. A többi eredmény alakulásával párhuzamosan az is eldőlt, hogy egy fordulóval a csoportkör (round robin) zárása előtt megvan az a négy csapat, amely a feljutásért játszhat majd a folytatásban. Az utolsó fordulót megelőzően négy csapat (angol, olasz, török, magyar) is 6/2-es mérleggel áll a B-divízió élén, a csütörtök délutáni/esti kilencedik forduló után dől majd el, hogy milyen párosításban küzdenek majd meg a feljutásért. Az A-osztályba ugyanis két csapat juthat fel, az a kettő, amely a pénteki elődöntőt megnyeri.

Ma a B-divízióban finn-litván, török-spanyol, és angol-olasz párharcot rendeznek délután, este 19.00-től pedig (furcsa módon) egyedüliként a magyar-szlovák találkozó zajlik majd a helsingborgi jégen. “Érdekes a menetrend, hiszen valóban már csak mi játszunk az esti programban, de nem fogunk taktikázni, győzelemre játszunk a szlovákok ellen. Ha nyerünk, akkor biztosan az első helyen jutunk tovább, és a negyedik helyezett csapat lesz az ellenfelünk a pénteki elődöntőben. Az olaszokat azért szeretnénk elkerülni az elődöntőben, de ha kikapnak esetleg délután az angoloktól, akkor legyen úgy…” – fogalmazta meg a csütörtök esti célokat Palancsa Zoltán.

Le Gruyère AOP European Curling Championships, 2019, Helsingborg, Sweden

A B-divízió további csütörtöki eredményei: Szlovákia – Fehéroroszország 6-4, Anglia – Finnország 7-5, Törökország – Olaszország 8-7, Lengyelország – Litvánia 8-4, Fehéroroszország – Spanyolország 6-4

A magyar női válogatott menetrendje a helsingborgi Európa-bajnokságon:

november 21. csütörtök 19.00 Magyarország – Szlovákia