Csapat-Eb: a női válogatott a playoffban!

Újabb mérkőzést nyert meg női csapatunk Lillehammerben, így már biztosan ott van a rájátszásban. A férfiak az oroszoktól kikaptak, a fehéroroszokat viszont legyőzték.

Szerző: Dobos Sándor

A Szekeres Ildikó (vice-skip), Joó Linda, Szentannai Ágnes (skip), Nagy Laura, Nagy Gyöngyi összetételű magyar csapat a szlovák egység ellen küzdött szerda este, és végül hétpontos különbséggel győzött. A záró endben 4 pontot sikerült írni.

A győzelem azt jelenti, hogy ott van a négyben a csapat, az angolok ellen a csoportelsőség lesz a tét csütörtökön.

Szentannai Ágnes, a csapat skipjének összegzése a mérkőzésről:

„Az első pillanattól kezdve magabiztosan játszottunk. Szlovák ellenfeleink védekező taktikával indítottak, így hasonlított ez a csata az osztrákok elleni meccsünkhöz. Az elején meg tudtuk írni a kettő pontot, utána nem nagyon hagytunk követ a házban. Ellenfeleink sem bonyolították a játékot, lenullázták az endeket. Egy-egy pontokat írva folytattuk a meccset, majd a hetedikben ismét megírtuk a két pontot, így rákényszerültek a több köves játékra. Ma ebben nem igazán voltak pontosak, ezért a befejező játékosuknak négy kő ellen kellett bizonyítania, hogy pontot tudjanak szerezni. A dobás viszont picit hosszabb lett, mint szerették volna, így miénk lett az end négy ponttal. Nagyon örülünk, hogy ott vagyunk a rájátszásban és annak is, hogy viszonylag gyorsan véget ért ez a meccs, mindenki tudott pihenni, és újult erővel készülni az angolok elleni találkozóra. Ott a csoportelsőség lesz a tét.”

A Fóti Balázs, Ézsöl Gábor (skip), Szabad Tamás (vice-skip), Varga Balázs, Vaspöri Tamás összetételű férficsapatunk előbb a papírformának megfelelően maradt alul az oroszok ellen, majd roppant fontos győzelmet aratott a beloruszok ellen. Ezzel szinte biztos, hogy a mieink elkerülik a playoutot.

Vaspöri Tamás összegzése a napról:

„Jól játszottunk az oroszok ellen is, de ők tényleg A-csoportos szintű ellenfél, felfelé kilógnak a B-csoportból. De nem kellett szégyenkeznünk. Ezután rápihentünk a fontosabb meccsre, ahol meglepően jól játszottak a beloruszok, de mi egy kicsit mindig előttük jártunk. Megdobták a köveiket, ahogy kell, de úgy érzem, mi irányítottunk, jobbak voltunk. A litvánok ellen játszunk, szeretnénk győzelemmel zárni a csoportban.”

Eredmények – Le Gruyère AOP Európa-bajnokság, Lillehammer:

Nők:

Magyarország–Szlovákia 9-2 (2-0, 0-0, 0-0, 0-1, 1-0, 0-1, 2-0, 4-0)

A női válogatott 7 győzelemmel és 1 vereséggel áll, hasonlóan a norvég és angol csapathoz (utóbbiak kikaptak a skandinávoktól).

Férfiak:

Oroszország–Magyarország 9-3 (2-0, 0-0, 0-1, 2-0, 2-0, 1-0, 0-2, 0-0, 2-0)
Magyarország–Fehéroroszország 6-5 (0-1, 2-0, 1-0, 0-1, 1-0, 0-1, 0-1, 2-0, 0-1)

A férfiválogatott 2 győzelemmel és 5 vereséggel a nyolcfős csoport 5. helyén áll, holtversenyben.