Bronzérmes a Palancsa-Kiss páros

Az áprilisi világbajnokság előtt sűrűsödnek az események a magyar bajnok vegyes páros körül, így Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt az elmúlt hétvégén Észtországban volt érdekelt. A tavaly őszi csapat Európa-bajnokság után most egy vegyespáros tornára tértek vissza az észt fővárosba, ahol a háromnapos viadal végén bronzérmet szereztek.

A tornát 18 csapat részvételével rendezték meg, ahol összesen 1200 euró volt a pénzdíj (ebből a harmadik helyért 200 euró járt a magyar párosnak – a képet persze azért árnyalja a 250 eurós nevezési díj…). A mezőnyt három hatos csoportba osztották, ahol a Palancsa/Kiss kettős megnyerte saját csoportját, négy ellenfelet legyőzve és csak egy vereséget elszenvedve. Ezzel rögtön az elődöntőbe kerültek, ahol az orosz Moszkaleva /Jeremin párostól kikaptak ugyan 9-6-ra, utána viszont a finn Kauste testvérek ellen 7-6-ra nyerni tudtak, így szerezték meg az értékes harmadik helyezést.

“Lesz még bőven versenyünk a világbajnokság előtt, hiszen megyünk Pozsonyba, aztán jön a budapesti WCT-verseny és Dumfriesben is játszunk majd. Ez a hétvége jó kezdő lökést ad nekünk a közvetlenül világbajnoki felkészüléshez” – mondta a sikeres tallinni hétvége után Palancsa Dorottya. Az észtországi verseny eredményeit az ALÁBBI LINK-en lehet bővebben megtekinteni.

tg_0u7x0

Palancsa Dorottya és Kiss Zsolt a tallinni versenyen – Fotó: www.curlingtallinn.ee