Magyar bronzérem az EYOF-on!

Kiváló teljesítményt nyújtott és végül bronzérmet szerzett a magyar curling csapat a Szarajevóban zajló 14. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF). A Biró Blanka – Tatár Lőrinc (skip) – Dobor Dia Regina (vice-skip) – Szarvas Kristóf összeállítású csapat a péntek délelőtti elődöntőben ugyan kikapott 8-3-ra a másik csoportot veretlenül megnyerő Svájctól. Utána viszont a délutáni bronzmérkőzésen remekül játszott és 10-3-ra győzött Lengyelország ellen, így megszerezte a téli EYOF-ok történetének első magyar érmét a curling sportágban és egyben a csapatsportokat tekintve is az első magyar érmet a téli sportfesztiválon.

A döntőbe jutásért sajnos nem tudtuk legyőzni a svájci válogatottat, amely jobb volt nálunk. A délutáni bronzmeccsre viszont abszolút koncentráltan álltunk ki, pontosan játszottunk, végig uraltuk a mérkőzést aminek eredményeként meggyőző 10:3-as győzelmet arattunk a lengyel csapattal szemben. Ezzel megszereztük a magyar curling sport első olimpiai érmét” – írta a helyosztók után az érthetően elégedett edző, Szarvas Gábor.

51885857_1547237465408927_7181200179498844160_n


A szarajevói EYOF curling tornáján a Curling Világszövetség (WCF) szabályai szerint zajlott a játék, ahol cserelehetőség nem volt és nyolc endig tartó mérkőzéseket játszottak a csapatok. A versenyről további részletek és eredmények az ALÁBBI LINK-en olvashatóak. Az idei EYOF curling versenyeit a 2160 nézőt befogadó „Sportshall Peki” elnevezésű csarnokban rendezték.