Bardocz-Bencsik Mariann: 2022. évi Téli Olimpiai és Paralimpiai Játékok élménybeszámoló

Ahogyan azt előzetesen már írtuk, nagy örömünkre szolgált, hogy két magyar vonatkozású szakember is részt vett a Pekingi Olimpián, illetve Paralimpián.

Az alábbiakban Bardocz-Bencsik Mariann éléménybeszámolója olvasható, aki a Világszövetség kommunikációs munkáját segítette a játékokon:

“Január 30-án indultam útnak Budapestről, hogy a Curling Világszövetség médiacsapatának tagjaként előbb az olimpián, aztán a paralimpián dolgozzak. Egy kolléganőmmel azt a döntést hoztuk, hogy a két verseny között nem hagyjuk el a pekingi buborékot, így egészen március 14-éig, a paralimpia záróünnepsége utáni napig a kínai fővárosban voltam.

Ez alatt az idő alatt három különböző hotelben laktam, egy megnyitó- és két záróünnepségen vettem részt, egy magyar olimpiai aranyérmet láttam, valamint 42 PCR tesztet végeztek el rajtam, hogy csak néhány számot említsek.

Nem véletlen, hogy a statisztikába nem került curliges adat, mert lehetetlen megmondanom, hány meccsről készítettem beszámolót vagy posztoltam a közösségi médiában. Bár más összetételben, de mind az olimpia, mint a paralimpia alatt csapatként működtünk, így csak nagyon kevés olyan alkalom volt, amikor egyedül én dolgoztam egy adott napszak összes meccsén.

Paralympic Winter Games Beijing 2022

Meglepetésemre kevésbé volt megterhető hat hétig a pekingi buborékban élni, mint amire az 2021. októberi, olimpiai tesztversenyen ért élmények alapján számítottam. Ez nagyban annak köszönhető, hogy most nagyjából tudtam, mi vár rám, a szervezők felkészültebbek voltak, és a több, mint 9000, folyamatosan mosolygó önkéntes tényleg megkönnyítette a munkánkat.

Amit így is nehéz volt megszokni, az az volt, hogy még az egymástól gyalog öt-tíz percre lévő épületek között is busszal lehetett közlekedni, sokszor átszállással. Ez az olimpia alatt gyakran azt eredményezte, hogy este 11 óra után nyitott laptoppal, munka közben rohantunk a kollégákkal, hogy elérjük a buszunkat. A megállóban pedig drukkoltunk, hogy legyen wifi a buszon, és még helyi idő szerint éjfél előtt ki tudjuk küldeni az aznapi sajtóhírt.

Összességében egy életre szóló élménnyel lettem gazdagabb a kint töltött idő alatt, és külön öröm számomra, hogy ebben osztozhattam Lalival, és segíthettük egymást ezeken a számos szempontból különleges Játékokon.”

Mariannak lehetősége volt élőben látni Liu Shaoang döntőjét, ahol rövidpályás gyorskorcsolya 500 méteres fináléjában szerzett aranyérmet. Erről képet is készített:

short track_0213_Bardocz-Bencsik Mariann

Ezúton is gratulál az MCSZ az elért szakmai sikerhez és további hasonló lehetőségeket kíván Mariannak, akinek nincs ideje pihenni, hiszen már a Női Világbajnokságon teljesít szolgálatot!

 

Fotó: WCF / Stephen Fisher és WCF / Jeffrey Au