Belleli Lajos: 2022. évi Téli Olimpiai és Paralimpiai Játékok élménybeszámoló

Bardocz-Bencsik Mariann éléménybeszámolóját követve  Belleli Lajos összefoglalója olvasható az alábbiakban, aki a játékokon az Omega csapatát erősítette, mint Senior Technical Operations Staff, pozíciója szerint pedig Curling Stats Supervisor.

“Sok élménnyel és tapasztalattal gazdagodva tértem haza egy nagyon mozgalmas és produktív másfél hónap után Kínából. 206 meccs, 1781 end, 28496 kő, 3974 pont és 331392 statisztikai adat a számszerű mutatónk, melynek körülbelül egyharmadához volt közöm, mindezt a legjobb helyről nézve. Végig nagyon jól és profin működött a csapat, igazán könnyű volt beilleszkedni és hozzátenni az én részem technikailag és szakmailag is. A mi munkánkat érintően minden nagyon jól le volt szervezve és előkészítve, emellett bármilyen helyzetre gyorsan és profin reagált az egész stáb. Sokat tudtam tanulni az eseményhez köthető szervezési és lebonyolítási feladatokról, felelősségekről, munkálatokról, eszközökről, rendszerekről, kapcsolódási pontokról.

20220309_180119_resized20220208_165743_resized

 

Nagyon jó statisztikus csapatot kellett felügyelnünk, akik már évek óta dolgoznak a WCF Kínában rendezett versenyein, illetve játékosként és edzőként is nagy tapasztalattal bírnak, ilyen volt például Xu Xiaoming is, aki játékosként két Olimpián, hét Világbajnokságon és tizenhárom Pacific Asia versenyen képviselte Kínát melyből a kontinensviadalon 7 aranyéremmel büszkélkedhet, vele egyébként már korábbról ismertük egymást.

Nagyon nagy megtiszteltetés, felelősség és elismerés volt, hogy már első Olimpiai közreműködésemkor én kaptam a Női, Férfi Olimpiai döntők és a Paralimpiai döntő statisztikai felügyelését. Mindhárom meccs munkája jól is sikerült.

IMG-20220312-WA0006

Külön öröm volt a kevés szabadidő alatti lehetőség, amikor játékosokkal, edzőkkel, bírókkal tudtam kicsit beszélgetni, akikkel korábban dolgoztam együtt, vagy játszottunk egymás ellen, illetve tudtam több WCF vezetővel is hasznos beszélgetéseket folytatni. Többször sikerült a jégmesterekhez is lejutnom, akik külön is körbevezettek, bemutatták a rendszert és a helyi adottságokat. Szerencsére volt alkalmam találkozni magyar újságírókkal és sportvezetőkkel is, köztük néhány régi és több új ismerőst köszöntve.

20220219_160902_resized

Az Omega csapatnak hála át tudtam menni a Short Track, Jégkorong, Gyorskorcsolya és Para Jégkorong helyszínekre, ott is sok mindent láttam, tanultam, kicsit szurkolhattam a Magyar Gyorskorcsolya csapatnak is.

20220308_215312_resized

A jól végzett munka öröme mellett a remek Curling, kiváló emberek, sportbarátságok, profi csapatmunka életre szóló élménnyel tett gazdagabbá és szuper volt ebben Mariannal osztozni a helyszínen. Remélem munkám által a magyar szakemberek, curlingesek is könnyebben férnek majd hozzá hasonló lehetőségekhez.”

 

Gratulál az MCSZ az elért teljesítményhez és további sok sikert kívan Lajosnak!