A „TF” csapata nyerte a 2024. évi országos egyetemi curling kupát!

A Magyar Curling Szövetség, a Széchenyi Egyetem és a Győri ETO Hockey Club a győri jégcsarnokban rendeztev meg az idei év országos egyetemi curling kupáját.  Az eseményen négy felsőoktatási intézmény (Széchenyi Egyetem, Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, ELTE, és a BME) gárdái mellett, győri középiskolák végzőseiből álló csapatok vettek részt.

„A Magyar Curling Szövetség stratégiai célja, hogy a jégkorong és a korcsolya mellett, a curling legyen a harmadik számú téli olimpiai sportág Magyarországon, illetve, hogy a sportág meghonosodjon a hazai felsőoktatásban is. Ezért immár a harmadik országos egyetemi curling tornát szerveztük, amelyen újabb egyetemek, az ELTE és a BME gárdái is bemutatkoztak. A tavalyi kupával együtt, így már öt hazai egyetem hallgatóival bővült a sportágat űzők köre, amely predesztinál bennünket arra, hogy a jövőben a hivatalos MEFOB programjába is bekerülhessünk.” – mondta Nagy Ákos, a Magyar Curling Szövetség elnökségi tagja.

A 11 csapatos győri tornán két csoportban zajlottak a selejtezők, amelyet követően alakult ki az elődöntők, és a helyosztók mezőnye. A 2024. évi országos egyetemi curling kupa végül a „TF. II.” csapatának győzelmével zárult, akik óriási csatában, de végül legyőzték a házigazda Széchenyi Egyetem csapatát. Az ezüst mellett végül a bronzérem is Győrben maradt, amelyet szintén Széchenyis csapatnak sikerült megszereznie.

„Öröm számunkra, hogy ilyen sok hallgatói csapat nevezett az immár hagyományos egyetemi curling kupánkra, amelyen egyre színvonalasabb, kiélezettebb mérkőzéseket játszottak a csapatok. Szeretnénk ebből hagyományt teremteni, hiszen mint téli olimpiai sportágnak, elemi érdekünk, hogy minél több hallgatót mozgassunk meg, minél többen űzzék a curlinget is.”  – értékelt Kiss Bálint a Magyar Curling Szövetség Sportigazgatója.

A 2024. évi Országos Egyetemi Curling Kupa végeredménye:

 1. „TF II.” –  Magyar testnevelési és Sporttudományi Egyetem, (Mórucz Babett, Makovics Bence, Remete Botond, Székely Ákos, edző: Nagy Ákos)
 2. Cuvée Curling Team” – Széchenyi Egyetem (Kopácsi Teréz, Mosoni Péter, Tinka Barnabás, edző: Lendvai Zsolt)
 3. „Cethír Musketeers” – Széchenyi Egyetem (Hajas Martina, Kiss Tamara, Kránitz Katalin, Túróczi Petra, edző: Lendvai Zsolt)
 4. „FetrengőSEK” – ELTE Szombathely
 5. „Bercsényi Woman” – Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum
 6. „TF I.” – Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
 7. „PinvineSEK” – ELTE Szombathely
 8. „Vakok és gyengánlótók” – Győri SZC Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai Technikum
 9. „Kőhengerlő” – Széchenyi Egyetem
 10. „Czuczor Jegesmacik” – Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Győr
 11. „Zitterbewegunk” – Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem