2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Verseny – 4. nap: Hibátlan alapszakasz

Magyarország hibátlan mérleggel zárta a 2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Verseny alapszakaszát, azzal, hogy a Halász-Ézsöl duó az utolsó Mexikó elleni mérkőzését is magabiztos különbséggel nyerte meg.

Számunkra az alapszakasz utolsó mérkőzése már tét nélküli volt, hisz biztos volt a továbbjutás és a csoportelsőség is. Ennek ellenére finomhangolásra, azért volt szükség a rájátszásra, ilyen volt például a mérkőzések kezdésének javítása. Az eredmény tükrében megállapíthatjuk, hogy ez sikerült, háromszor is 3 pontot írva, 11-4-es végeredménnyel tért véget a meccs.

A mérkőzésről és a szerdai rájátszásról Fóti Balázs az alábbiakat mondta el:

“Mexikó ellen a legjobb mérkőzésünket játszottuk, minden összeállt a játékunkban a meccs elejétől a végéig. Ez is volt a cél a csoportmeccsek végéig, ezen dolgoztunk eddig, hogy a playoff körre a maximumot tudjuk a jégre vinni abból, amit tudunk.

A nyolc között a B csoport második franciák ellen kezdjük a double knock-out lebonyolítású play-off kört. Bízunk magunkban, a Mexikó ellen nyújtott teljesítmény megismétlése kell a sikerhez. Ehhez az előjelek is kedvezőek ugyanazon a pályán és ugyanazokkal a kövekkel játszhatunk, mint az utolsó csoportmeccsünkön.”

Szerda magyar idő szerint 11:00-tól lehet szurkolni Csillának és Gábornak, ugyanis akkor kezdődik a Magyarország-Franciaország rájátszás első köre. A folytatásban a Finnország – Írország mérkőzés győztesével/vesztesével fogjuk folytatni.

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá Csilla-Gábor!

#WMDQE2023