2023. évi Vegyes-páros Kvalifikációs Verseny – 5. nap

Egy vereség után, egy közelem, ez a magyar vegyes-páros válogatott 5. napi rájátszás mérlege. Csütörtökön következhet a mindent eldöntő mérkőzés Kína ellen.

Szerdán következhetett a double knock-out lebonyolítási rendszerű rájátszás, ami azt jelenti, hogy egy vereség még nem jelent kiesés, persze jó elkerülni. A nap első mérkőzésén Franciaország ellen ezt sajnos egyből be is gyűjtöttük, így délután az volt a tét, hogy versenyben maradunk a feljutásért, vagy kiesünk.

Itt Írországgal találkoztunk, akik a finnek ellen szenvedtek 10-7-es vereséget. Ez a mérkőzés kontrolláltan és kiegyenlítetten zajlott, de azt lehetett érezni, hogy egy pici lépéselőnyben mindig mi vagyunk. Ez a 7. endben megfordult, amikor a mi Power Play játékunkat kettővel ellopta az ellenfél, ezzel az utolsó end előtt már 7-5-re vezetett. Ilyenkor érkezett azonban a magyar csapat és 3 pontot a táblára téve 8-7-re megnyerte a mérkőzést!

Csütörtökön a Németországtól 7-5-ös vereséget szenvedő Kína vár ránk, ahol a tét a 2024. évi Vegyes-páros Világbajnokságra való kijutás! Kezdés magyar idő szerint 11:00-kor.

A rájátszás történéseiről Fóti Balázs számolt be nekünk:
“Úgy terveztük, hogy ma begyűjtjük a szükséges két győzelmet, de a franciák ellen a szerencse elpártolt tőlünk, minden olyan helyzetben, ahol csak centiméterek döntöttek, Fortuna az ellenfelünkkel volt és végül szoros csatában alul maradtunk.

Rövid időnk volt regenerálódni a következő írek elleni mérkőzésre, ahol már megjelentek a fáradtság okozta kisebb pontatlanságok, több pontot is benne hagytunk a meccsben, ugyanakkor keményen dolgoztunk a pályán aminek eredménye az lett, hogy a szerencse is újra mellénk állt és az utolsó endben megfordítottuk az eredményt és győzni tudtunk.

Úgy érezzük mindent megtettünk, elmentünk a végéig, jön Kína, egy erős csapat, de mi is nagyon erősek vagyunk és így megyünk fel a torna utolsó mérkőzésén a jégre! Köszönjük a támogatást mindenkinek, aki szurkol nekünk, holnap is szükségünk lesz rá!”

A rájátszás eddigi eseményei:
Felső ág:
Németország 7-5 Kína
Franciaország 7-4 Finnország

Ezzel Németország és Franciaország már kvalifikálta magát a 2024. évi Vegyes-páros VB-re. Két hely még kiadó, ahol az alábbi mérkőzéseket rendezik:

Alsó ág:
Finnország – Új-Zéland
Kína – Magyarország

Élő eredménykövetés ITT.

Hajrá Csilla-Gábor!

#WMDQE2023