2023. évi Vegyes-páros és Szenior Világbajnokság – Szenior 7. Nap/Vegyes-páros 6. Nap

Hibátlan mérleggel a rájátszásban, következhet Svájc! Ez a pénteki nap leglényegesebb információja.

Szenior
Válogatottunkon a japánok legjobbjai sem fogtak ki az alapszakasz végén, magabiztos, kontrollált mérkőzésen nyertek 7-1 arányban. Az alapszakaszból minden csoport első két helyezettje jutott tovább, valamint a két legjobb csoportharmadik DSC átlag alapján.

A magyar válogatott ennek megfelelően biztosan az 1-3 pozíció valamelyikét foglalja el. A csoportkör végeztével az is biztossá vált, hogy a csoportelső között az USA és Svédország válogatottja is jobb DSC átlaggal rendelkezik, ezért Magyarország a 3. kiemelt lett. A 3. pedig a 6. kiemeltet kapja, aki nem más mint Svájc válogatottja, így velünk nézünk farkasszemet.

A negyeddöntő teljes beosztása ágrajz szerint:
USA – Csehország
Kanada – Írország
Magyarország – Svájc
Svédország – Skócia

A negyeddöntőket és az elődöntőket 28-án rendezik, az előbbit helyi idő szerint 13:00-kor, míg az utóbbit 19:00-ás kezdéssel. A bronz mérkőzésre és a döntőre 29-én (szombaton) helyi idő szerint 10:30-kor kerül sor, reméljük itt is szurkolhatunk még szenior válogatottunknak!

Vegyes-páros
Az már sajnos korábban eldőlt, hogy Magyarország jövőre a B ligából próbálhat meg újra feljutni a világelitbe. Hivatalosan a XIX. helyen végeztünk a Világbajnokságon, ahonnan egyenes ágon Kanada és Japán kvalifikálta magát az elődöntőbe. 

A rájátszás első köréből Kanada, a Skócia – USA párharcból fog kapni ellenfelet, tehát adott esetben egy Észak-Amerikai presztízsmeccs is létrejöhet, míg Japán biztosan európai ellenfelet kap Észtország, vagy Norvégia személyében.

A Szenior menetrendhez hasonlóan az első két kört 28-án pénteken, míg a bronz mérkőzést és döntőt 29-én szombaton rendezik meg.

Élő eredménykövetés

#WMDCC2023 #WSCC2023

Kép: WCF