2023. évi Vegyes-páros és Szenior Világbajnokság – Szenior 6. Nap/Vegyes-páros 5. Nap

Legjobb 8 között a szenior férfi válogatott!

Vegyes-páros
A magyar párosra ma két meccs várt, egy Skócia és egy Kanada ellen.

A skótok elleni mérkőzés kiegyenlítetten zajlott, míg az 5. endben 3 pontot sikerült írnia az ellenfélnek. Ugyan a magyar csapat 1-1 ponttal próbálta felhozni a lemaradást, de sajnos 1 ponttal alul maradt a mérkőzés végén 7:6 -os végeredménnyel.

A csoportkör élén álló Kanadával való mérkőzés igen nehéznek ígérkezett, de annál meglepőbb fordulatot hozott. Szoros játékkal, koncentráltan harcolt a magyar páros, ami végezetül extra endet eredményezett. Habár az utolsó pontot nem a Joó-Tatár páros kaparintotta meg, de lenyűgöző alázattal küzdöttek a végéig.

“A csapat régóta készült erre a napra, hiszen az ellenfelek a Dodds-Mouat és a Jennifer Jones-Brent Laing párosok voltak.

A skót csapat ellen folytatódott a csapat tegnapi jó szereplése és kiemelkedő 77%-os csapat átlaggal szerepelt a csapat. A félidőben 4:3-ra vezettek a skótok, majd a második félidőben mindkét csapat 3-3 pontot szerzett, így végül 7:6-ra az olimpiai és világbajnok páros győzedelmeskedett ellenünk. Nagyon jó érzés volt, hogy végig partiban voltunk az ellenfelünkkel, bár szebb lett volna a győzelmünk, de így is elismerően nyilatkoztak rólunk a Mouaték. 

Az esti mérkőzés a kanadai curling legendák Jennifer Jones és Brent Laing ellen zajlott. A kanadai csapatok két másik curling legenda vezette, Glenn Howard és Scott Pfeifer, mindketten többszörös világbajnokok. A mérkőzés során többször vezettünk és jó volt látni az coach banchről, hogy bizony vakarták a fejüket a kanadai edzők. Linda dobását később a rendezők a nap dobásának (shot of the day) minősítették. A mérkőzés 8 endes állás után még nem dőlt el, és 7:7-es állással fordultunk az extra endre, ahol miénk volt a befejezés joga. Itt is volt lehetőségünk a győzelemre, de a végén a rutin és Kanada győzött a mieink ellen.Érdekessége a mai napnak, hogy ezen a napon ellenfeleink játékosainak és edzőiknek összeadva 24 darab világ/olimpiai/európa bajnoki címük van.” – Tatár Lőrinc nyilatkozott a napról.

A magyar párosra holnap még egy meccs vár, de sajnos a B csoportba való kiesés a mai meccsel végérvényesen is hivatalossá vált.

A páros mérkőzése magyar idő szerint:
Április 27. 07:00 Ausztrália – Magyarország

Szenior
A mai mérkőzés győzelmét páratlan fölénnyel vívta ki a szenior csapatunk. A 6. end végén 10:3-as állásnál született meg a végeredmény, ami a biztos bejutást jelentette számukra a legjobb 8 közé!

Magyar idő szerint a szenior csapat alapszakasz mérkőzése:
Április 27. 01:00 Japán – Magyarország

Élő eredménykövetés: vegyes-párosszenior.

#WMDCC2023 #WSCC2023

Kép: WCF