2023. évi Vegyes-páros és Szenior Világbajnokság – Szenior 5. Nap/Vegyes-páros 4. Nap

A vegyes-párosok vonatkozásában megtört a jég, a szeniorok továbbra is hibátlanok!

Vegyes-páros
A 4. napon egy mérkőzés várt a párosra, mégpedig a rutinos dán válogatott ellen. Lőrinc és Linda már a felkészülési versenyek során is találkozott az északiakkal, tehát tudták, hogy mire számíthatnak, egy nehéz, szoros, küzdős mérkőzésre.  

A páros a mérkőzés menetéről így nyilatkozott: “A mérkőzést jól kezdtük, 3-1-es magyar vezetéssel fordultunk a második félidőre. A 6. end végére 3-3-ra visszahozták a dánok, a hetedikben mi írtunk 2 pontot, a 8.-ban ők, így 5-5-ös állásnál következhetett az extra end.  

Az extra endben jól védekeztünk, szépen bontottuk az ellenfél guard-jait, így viszonylag tiszta állás várta az ellenfél befejező hölgyét utolsó kövének ledobása előtt, amely azonban épphogy 2-3 centivel rövid lett, így 6-5 arányban megszereztük első győzelmünket a vb-n!”

Rókusfalvy András edző a mérkőzésre módosított taktikával küldte fel a párost a jégre, ugyanis dobási sorrendet cseréltek, ami a dánok ellen be is vált! 

A páros mérkőzései magyar idő szerint:
Április 26. 03:00 Skócia – Magyarország
Április 26. 11:00 Magyarország – Kanada
Április 27. 07:00 Ausztrália – Magyarország

Szenior
Szenior válogatottunk már az 5. versenynapnál tart, de az eredmény most sem változott. Magyar győzelem egy újabb nehéz, fordulatos, extra endet követelő mérkőzés végén, ahol most a belgák voltak az áldozatok.

Többször láthattuk már a világbajnokság során, hogy nehéz helyzetből is képes felállni és fordítani a magyar válogatott, ezt bizonyították most is. Az utolsó endet megelőzően már 6-3-as vezetésre álltak a belgák, amikor is az utolsó endben minimum 3 pontot kellett volna írni az extra endhez, amely még csak az első akadály a győzelem megszerzése felé. Az endet kiválóan felépítve ezt ki is vívtuk, majd következhetett a lopás az extra endben, mely szintén sikerrel zárult, ezzel megnyerve az 5. mérkőzést is, továbbra is a csoport élén 100%-os mérleggel.

Magyar idő szerint a szenior csapat alapszakasz mérkőzései:
Április 26. 01:00 Magyarország – Dánia
Április 27. 01:00 Japán – Magyarország

Élő eredménykövetés: vegyes-párosszenior.

#WMDCC2023 #WSCC2023