2023. évi Vegyes-páros és Szenior Világbajnokság – Szenior 1.-2. Nap/Vegyes-páros 1. nap

2 szenior győzelem – 2 vegyes-páros vereség: az idei VB első két napja a magyar válogatottak számára.

Vegyes- páros

A vegyes-párosunk számára a mai nappal kezdődött meg a verseny, ahol először a házigazda Dél-Koreaval meccsezett a fiatal páros. A koreai csapat az erős kezdés után sem engedett ki, az 1. endben írt 3 pont után sikerült még 4-et szereznie az 5. endben, és plusz 3-at az utolsóban. A magyar csapat ugyan próbálta tartani magát, de ez jelenleg 11-5-re volt elég az ellenféllel szemben.

Sajnos a kisebb-nagyobb hibákon túl más okok is beárnyékolták a csapat szereplését, ami a 2. meccsre is kihatással volt, valamint lehetséges, hogy a következőket is befolyásolhatja:
“Lőrinc egész éjszaka (0. Nap) erősen köhögött és reggelre sem lett jobban. A reggeli meccsre a házigazda Dél-Korea ellen már úgy mentek jégre a csapatok, hogy Lőrinc csak a legszükségesebb esetekben fog söpörni, mert nagyon nehezen veszi a levegőt, így Lindára a söprésben is nagyobb teher jut. A mérkőzés is sajnos ennek megfelelően alakult. A Koreai csapat ellépett 4:0-ra, majd a negyedik end végére visszajöttünk 4:3-ra. A szünet után sajnos néhány hiba miatt ismét kaptunk egy négyest, majd hiába írtunk a következő endben 2 pontot, Korea egy 3 pontos enddel lezárta a találkozót.

Lőrinc egy kicsit jobban érezte magát, és a szervezők által biztosított medical support keretén belül gyógyszert is kapott. Délutánra viszont már a bemelegítés során látszott, hogy nincs jobban és nem tud 100%-al küzdeni a cseh csapat ellen. A mérkőzés első felében sok hiba után már 5:0-ra vezetett a cseh páros. Innen a szünet utáni 4 endben endről endre jött vissza a csapatunk és a csehek csak az utolsó kővel nyerték meg a találkozót 6:5-re.

A szervezők most Lőrincet bevitték kivizsgálásra a helyi kórházba, ahonnan várjuk Lőrinc értesítését a vizsgálat eredményéről.

Holnap helyi idő szerint 14:00 órakor az Olaszországot képviselő Constantini-Arman páros lesz az ellenfél. Bízunk benne, hogy Lőrinc jobban lesz és teljes erővel küzdhetünk a győzelemért.” – Rókusfalvy András, edző.

Bízunk mi is a legjobbakban és kivánunk mielőbbi gyúgyulást Lőrincnek!

A páros mérkőzései magyar idő szerint:
Április 23. 05:00 Magyarország – Olaszország
Április 24. 01:00 Magyarország – Hollandia
Április 24. 09:00 Észtország – Magyarország
Április 25. 05:00 Dánia – Magyarország
Áprilsi 26. 01:00 Skócia – Magyarország
Április 26. 09:00 Magyarország – Kanada
Április 27. 05:00 Ausztrália – Magyarország

Szenior

A magyar szenior válogatott 2 győzelemmel nyitotta meg szereplését az idei VB-n! 1. nap, 21-én a lengyelekkel játszottak szoros mérkőzést, ahol egy szép befejezéssel el tudták hozni a meccset 6-5-re. 22-én, a 2. napon ennél már nagyobb come back-re volt szükség, ugyanis a 4. end végére már 4-1-re a csehek vezettek. A magyar csapat a következő 3 endben összesen 5 pontot írva bravúrosan behozta a lemaradást és a meccset is, 6-4-re.

Ezzel a két győzelemmel jelenleg a csoportjuk 1. helyén állnak, holtversenyben Kanadával. Holnap velük mérik össze tudásukat a fiúk. Hajrá!

Magyar idő szerint a szenior csapat alapszakasz mérkőzései:
Április 23. 03:00 Kanada – Magyaroszág
Április 24. 03:00 Magyarország – Finnország
Április 25. 07:00 Belgium – Magyarország
Április 25. 23:00 Magyarország – Dánia
Április 26. 23:00 Japán – Magyarország

Élő eredménykövetés: vegyes-páros, szenior.

#WMDCC2023 #WSCC2023