2023. évi Vegyes-páros és Szenior Világbajnokság – Szenior 3. Nap/Vegyes-páros 2. Nap

A szenior csapat folytatta sikerszériáját, míg a vegyes-páros válogatott rossz hírt kapott Lőrinc állapotával kapcsolatban.

Vegyes-páros
Sajnos Lőrinc rosszullétének oka az orvosi szakvélemény szerint mellhártyagyulladás, ami miatt kímeletesebb játékformát javallot választania, így ezt a feladatot Lindának kell átvállalnia, amíg Lőrinc állapota nem javul. Az amúgy sem könnyű mezőny közti játékot ez a módosítás még tovább nehezítette, de kitartóan küzedenek tovább!

“A mai napon a csapatra egy mérkőzés várt, mégpedig a tavalyi olimpiai bajnok olasz páros ellen. Az előző 2 meccsel ellentétben, most mi kezdtünk jobban, rögtön az első endben 2 pontot szerezve, amelyre az olaszok 3 ponttal válaszoltak, a félidőre pedig 4-3-as olasz vezetéssel fordultunk. A különbséget a második félidő jelentette, ugyanis akkor az olaszok a saját endjeikben meg tudták írni a 2 pontot, minket pedig sikeresen kényszerítettek arra, hogy csak 1 pontot szerezzünk sajátjainkban, így beállítva a 8-4-es végeredményt.

Azonban összességében a csapat sokkal jobban teljesített, mint a tegnapi mérkőzéseken és Lőrinc állapota is javult, habár söpörni még mindig nem nagyon tudott, reméljük, hogy holnapra már egy kicsit többet tud majd és ezzel jobban leveszi a terhet Linda válláról.

Holnap helyi idő szerint 10 órakor a győzelem nélküli Hollandia és 18 órakor a ma Kanadát legyőző Észtország lesz a páros ellenfele.” – Rókusfalvy András, edző.

A páros mérkőzései magyar idő szerint:
Április 24. 01:00 Magyarország – Hollandia
Április 24. 09:00 Észtország – Magyarország
Április 25. 05:00 Dánia – Magyarország
Áprilsi 26. 01:00 Skócia – Magyarország
Április 26. 09:00 Magyarország – Kanada
Április 27. 05:00 Ausztrália – Magyarország

Szenior
A mai mérkőzést a magyar csapat az idáig veretlen és holtversenyben élen álló Kanadával játszotta. A két csapat fej-fej mellett haladt mindvégig, az utolsó end előtt döntetlen állásnál kellett a befejezést elhoznia a jobbiknak. A magyar csapat koncentráltan, parádés végjátékkal hozta el a 3. győzelmét! Ezzel a csoportkörben továbbra is az élen áll, de már csak egyedül!

Az említett befejező end:

Kredit: Al Cameron / Curling Canada

Magyar idő szerint a szenior csapat alapszakasz mérkőzései:
Április 24. 03:00 Magyarország – Finnország
Április 25. 07:00 Belgium – Magyarország
Április 25. 23:00 Magyarország – Dánia
Április 26. 23:00 Japán – Magyarország

További sok sikert kívánunk a csapatoknak és mielőbbi gyúgyulást Lőrincnek, kitartást Lindának!

#WMDCC2023 #WSCC2023

Kép: WCF