2023. évi Lány és Fiú Ifjúsági Csapatbajnokság

Szezon hajrájához érve, utolsó előtti alkalommal az ifjúsági csapatok versenyeztek Kamaraerdőn. A lányok versenyében zsinorban 7. alkalommal (!) győzedelmeskedett a Vasas lány csapata, míg a fiúknál a Team Tatár nyert egymás után 4. alkalommal.

Kategóriánként 3-3 csapat versenyzett az ifjúsági bajnoki címért, ahol az alapszakaszban a dupla fordulós kialakítás miatt mindenki kétszer találkozott egymással. A lányoknál a Vasas két csapata került a döntőbe, míg a fiúknál UTE – Vasas döntőt rendeztek.

Az alapszakasz következtében a lányok mezőnyében harmadik helyen a Curling Girls, míg a fiúknál a siketek SSC Vulptices formációja végzett.

A vasárnap délutáni döntő mérkőzések folyamán mindkét nem esetében simábban alakult a döntő, legalábbis ami a végeredményeket illeti. A Vasas házirangadójából a Team Joó csapata 7-2 arányban került ki győztesként a Team Apple ellen. A fiúknál egy impresszív kezdést produkálva (5 pont az első endben), már nem engedte ki a kezéből a győzelmet a Team Tatár csapata, sőt 11-2-es állásnál került sor kézfogásra a két fél között.

Gratulálunk minden dobogós csapatnak!

Végeredmény:

Lányok
I. helyezett – Vasas Team Joó (Joó Linda, Nagy Lola Olimpia, Lauchsz Laura Ildikó, Orbán Hanna Regina, Nagy Laura Karolina, Dencső Dorina, Edző: Jakab Zoltán, Nagy Gyöngyi)
II. helyezett – Vasas Team Apple
III. helyezett – Curling Girls

Fiúk:
I. helyezett – Team Tatár (Tatár Lőrinc, Kárász Raul, Tüske Milán, Szarvas Kristóf, Szilágyi Deli Ferenc, Edző: Rókusfalvy András)
II. helyezett – Vasas Titánok
III. helyezett – SSC Vulptices