A vége azért rendben volt

Szépen keretbe foglalta a magyar férfi curling válogatott a helsingborgi Európa-bajnokságot. A Kalocsay Ottó vezette csapat (Sámson István, Gazdag Zsombor, Gubányi Attila, Palancsa Péter) egy szlovákok elleni sikerrel rajtolt a tornán még a múlt héten, a torna pedig úgy hozta, hogy szombaton este ismét északi szomszédaink ellen játszott a csapat – a kiesés elkerüléséért. Az ilyen “cidris” meccseken higgadt fejre és biztos kézre van szükség, ami szerencsére megvolt a mieinknél, akik végül extra-endben 7-6 arányban győztek és így a magyar férfi curling számára megőrizték a B-divíziós tagságot.

“Ma este 7 órakor a fiúk Szlovákiával küzdöttek meg a B csoportban való bennmaradásért. A mai játék nem is hasonlított az elmúlt néhány nap mérkőzésein mutatott formához. Nyugodtan, pontosan dobták meg a mieink a köveiket, időnként gyönyörű dupla takeoutout is bemutattak a fiúk. A szlovák csapat is jó formában játszott, és bár a mieink vezettek végig, a szlovákoknak sikerült mindig felzárkózniuk. A 10. endben egy nagyon pontos take-outtal kiütötték a legjobb helyen lévő magyar követ a szlovákoknak. így 6:6-ra módosult az eredmény. Az extra endben folyamatosan meghiúsítottuk a szlovákok próbálkozásait, hogy előnyhöz jussanak és az utolsó nagyon szép dobással a magyar skip, Kalocsay Ottó a ház közepébe juttatta a kövét, így 7:6 arányban bizonyultunk jobbnak ellenfelünknél. Bár stabilabb játékkal sokkal jobb eredményt is elérhettünk volna, de az alapcélt, a B csoportban való bennmaradást teljesítette a csapat.” – így összegezte a megnyugvást hozó befejező mérkőzést Rókusfalvy András a férfi válogatott edzője.

A svédországi Európa-bajnokság B-divíziójából végül az izraeli és a szlovák csapat esett ki a C-osztályba. Jövőre viszont a most innen feljutó cseh és finn válogatott váltja az elitből Helsingborgban búcsúzó angol és orosz csapatot.

Le Gruyère AOP European Curling Championships, 2019, Helsingborg, Sweden