Osztrákverés uzsonnára

Ritkán van olyan curling mérkőzés, ahol már az első endben eldől minden. A Günter Dressler vezette Ausztria ellen azonban az öt magyar pontot hozó első játékrész után már lehetett tudni, mi lesz a vége. A Miklai Henrietta – Miklai János – Palancsa Dorottya – Palancsa Zoltán összeállítású magyar csapat végül magabiztosan nyerte meg harmadik mérkőzését a kanadai Kelownában zajló vegyes csapat világbajnokságon. A magyar válogatott a negyedik endet követően már 8-0-ra vezetett, így nem okozott meglepetést, hogy a mérkőzés már a hatodik játékrész után véget ért. A magyar csapatra kedden már jóval sűrűbb/nehezebb nap (és korai kelés) vár, mert először lesz két mérkőzése a vb folyamán, előbb Japán, majd Szlovénia ellen.

“Na végre! Ma össze állt minden az osztrákok ellen, már az első end végén öt pontot írtunk, így nem csoda, hogy a vége sima győzelem lett. Kedden két meccsünk lesz, itteni idő szerint reggel 8-kor Japán ellen játszunk, akik ma megizzasztották a hazai válogatottat. Délután 4-től pedig Szlovénia lesz az ellenfelünk. A hangulat persze remek, és reméljük, holnap is így lesz!” – fogalmazott saját Facebook oldalán a csapat skipje, Palancsa Zoltán.

D-csoport 3. forduló
1 2 3 4 5 6 7 8 Végeredmény
Magyarország Hammer (Last Stone First End) 5 1 1 1 0 1 X X 9
Ausztria 0 0 0 0 1 0 X X 1

A D-csoport további hétfői eredményei: Norvégia – Ausztria 13-3, Szlovákia – Új-Zéland 10-2, Kanada-Japán 6-3

Winn Rentals World Mixed Curling Championship 2018

A 2018-as vegyes csapat világbajnokság helyszíne – © WCF / Jeffrey Au

A körmérkőzést követően a csoportelsők automatikusan bejutnak a legjobb nyolc közé, a csoportok 2. és 3. helyezettjei pedig az egyenes kieséses szakaszban keresztbe játszanak a fennmaradó négy negyeddöntős helyért.

A D-csoport állása 3 játéknap után:
Mérkőzés Győzelem Vereség
1 Norvégia 4 4 -
2 Szlovákia 3 3 -
3 Kanada 4 3 1
4 Magyarország 3 2 1
5 Szlovénia 3 1 2
6 Japán 4 1 3
7 Új-Zéland 3 - 3
8 Ausztria 4 - 4