XX. Téli Siketlimpia – Eredmények

A törökországi XX. Téli Siketlimpián magyar vonatkozásban három különböző szakág képviseltette magát, amelyek közül női csapat kategóriában értük el a legelőkelőbb II. helyezést!

A világverseny indító szakága a vegyes-páros volt, ahol a kilenc páros körmérkőzést játszott egymással, ahonnan a négy legjobb került be a rájátszásba. Magyarország 4/4-es győzelem/vereség mutatóval végzett és éppen lecsúszva az V. helyen zárta az alapszakasz és így a tornát egyaránt!

A szakág rájátszásába három ázsiai csapat is bekerült mégis Ukrajna válogatottjáé lett az aranyérem! A döntőben Dél-Koreát győzték le 9-5-re, míg a bronz mérkőzést fölényesen Japán nyerte meg 12-4 arányban Kína ellen.

Aki mindkét szakágban indult nem volt túl sok ideje a pihenésre, hisz a döntő másnapján már kezdődtek is a női és férfi csapat szakág versenyei. A nőknél nyolc csapat játszott egymással, ahol Magyarország az I. helyen kvalifikálta magát a négyes döntőbe Ukrajnával, Kínával és Dél-Koreával társbérletben. Az elődöntőt még sikerrel vettük, ugyanakkor az Ukrajna elleni döntőben 8-4-re alulmaradtunk. Ennek ellenére is fantasztikus eredményt ért el a magyar női siket válogatott, mert II. helyen végeztek! A dobogó alsó fokára még Kína állhatott fel, mert 5-4-re legyőzte Dél-Koreát.

Férfi csapatoknál kilencen igyekeztek bekerülni a szintén ‘final four’ rájátszásba, de másnak nem termett babér, hisz ugyanaz a négy nemzet képviseltette magát itt is, mint a női csapatok körében. Nagy öröm, hogy ez azt jelentette Magyarországnak is sikerült az újabb rájátszás kvalifikáció, ide a harmadik helyen kerültünk be. Sajnos ezt követően két vereség jött előbb Dél-Korea ellen, majd a bronz mérkőzésen szintén Ukrajna ellen (10-9) arányban. A döntőt Kína nyerte 5-3-ra.

Ukrajna ezzel a bronzéremmel óriási eredményt ért el, mert mindhárom szakágban dobogóra állhatott, 2 aranyérem és 1 bronzérem a mérlegük a XX. Téli Siketlimpia curling versenyszámaiban.

Végeredmények:

Vegyes-páros:
I. helyezett: Ukrajna
II. helyezett: Dél-Korea
III. helyezett: Japán

Női csapat:
I. helyezett: Ukrajna
II. helyezett: MAGYARORSZÁG
III. helyezett: Kína

Férfi csapat:
I. helyezett: Kína
II. helyezett: Dél-Korea
III. helyezett: Ukrajna

Mindhárom szakág képviselőinek és edzőiknek gratulál a Magyar Curling Szövetség!