Világbajnoki Ezüstérmes a Sárai Rita – Beke Viktor vegyes-páros!

A Sárai Rita – Beke Viktor magyar vegyes-páros végig hősiesen küzdött, az egész tornán fantasztikus eredményt nyújtott és történelmi sikert elérve megszerezték az ezüstérmet!

A Világbajnokság záró momentuma, a döntő és bronz mérkőzés volt. A magyar válogatott Svédország ellen mérkőzött meg az aranyéremért és a világbajnoki címért. A két vegyes-páros egy csoportból jött, így bízhattunk benne, hogy sikerül megismételni az alapszakasz végeredményét és ismét felülkerekedünk a svéd válogatotton.

A döntő végig nagyon szorosan alakult, az utolsó end előtt még Mi vezettünk, sajnos a svéd férfi befejező játékos egy bravúros ütéssel kiütötte az addig legjobb magyar követ és ezzel 3 pontot szereztek az utolsó endben. Ezzel a 3 ponttal, 7-5 arányban megnyerték a döntőt és Ők a kerekesszékes vegyes-páros szakág első világbajnokai!

A Magyar Curling Szövetség kiemelten gratulál a vegyes-párosnak és edzőiknek! Kerekes Olivér több éve dolgozik együtt a párossal heti rendszerességgel, míg Rozgonyi Gergely a világbajnokság előtt nem sokkal csatlakozott a csapathoz és Finnországba is ő adta az edzői instrukciókat.

A bronz mérkőzésen Norvégia 12-5-re felülmúlta Olaszország válogatottját.

Végeredmény:
I. helyezett: Svédország (Sabina Johansson – Marcus Holm)
II. helyezett: MAGYARORSZÁG (SÁRAI RITA – BEKE VIKTOR)
III. helyezett: Norvégia (Rikke Iversen – Rune Lorentsen)

 

Kép forrása: WCF