Kerekesszékes VB zárónap: DÖNTŐBEN A MAGYAR VÁLOGATOTT

A Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokság zárónapján kerülnek lebonyolításra a rájátszás elődöntői és döntője. Az elődöntőt 6-5-re megnyerve a Sárai Rita – Beke Viktor bejutott a döntőbe, ahol Svédország vár a párosra!

Délelőtt Magyarország – Olaszország és Svédország – Norvégia mérkőzések kerültek megrendezésre.
A magyar válogatott talán picit “rozsdásan” kezdve beragadt a rajtnál és 3 end után 4-0-ás vesztésre álltunk. Innen azonban volt visszaút és mind pszichológiailag, mind játékban sikerült felülkerekednünk olasz riválisunkon, így a 6. endet követően már 4-4-et mutatott az eredményjelző. A 7. endben az olaszok “írtak” 1 pontot, így a befejező endben a Sárai-Beke duó dönthette el az eredményt. Ez sikerült és az extra endet elkerülve 2 pontot írtak az utolsó endben, ezzel történelmi tettet végrehajtva döntőbe kerültek a 2022. évi Kerekesszékes Vegyes-páros Világbajnokságon!
 
Gratulálunk a párosnak Ritának és Viktornak, illetve edzőiknek Gergőnek és Olivérnek. Jó felkészülést a döntőre és szurkolunk, hogy minél fényesebben csillogjon az az érem!

 
A másik ágon a svédek legyőzték északi riválisukat 8-4 arányban, így a döntőben Svédországgal találkozunk, míg a bronz mérkőzésen Olaszország – Norvégia mérkőzés zajlik majd.