Világbajnokainkat köszöntöttük

Május 6-án ünnepélyes keretek között köszöntöttük Palancsa Dorottyát és Kiss Zsoltot, akik az áprilisi vegyespáros világbajnokságon aranyérmet szereztek.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán tartott élménybeszámolón köszöntőt mondott Dr. Köteles Ferenc, az ELTE Egészségfejlesztési és Sporttudományi Intézetének vezetője, valamint Dr. Bukta Zsuzsanna, az MCSZ elnöke.

A világbajnokokat Szövetségünk néhány apró ajándékkal lepte meg, míg a Sparrowbag® egy-egy innovatív homokzsákkal, amely kitűnően alkalmas a páros száraz edzéseinek hatékonyabbá tételére. A sporteszközt Soldos Péter, a Sparrowbag® ügyvezetője adta át Dóriéknak.

Az ajándékozás után Palancsa Péter ünnepi videó-összeállítását nézte meg a körülbelül ötven fős nézősereg, majd pedig következett az élménybeszámoló.

Bardocz-Bencsik Mariann, Szövetségünk sajtófőnökének kérdéseire felváltva felelt Dóri és Zsolt. A válaszokból nemcsak azt tudhattuk meg, mit éreztek egy-egy kritikus helyzetben a jégen, hanem azt is, hogyan bírták összezárva majd’ két hétig, hogyan viselték a szállodai tűzriadót, és milyen esélyeket látnak arra, hogy 2018-ban már az ötkarikás játékok programján szerepeljen sikerszámuk. Bár a jövőbe ők sem látnak, annyit elárultak, hogy a 2018-as olimpiáig hátralévő bő 2,5 évben mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság pozitív döntése esetén méltóképp képviseljék hazánkat Dél-Koreában.

 

© Sportmenü / Kárpáti Balázs

© Sportmenü / Kárpáti Balázs