Vereség a spanyoloktól is

A magyar-török női mérkőzéssel párhuzamosan a kisebbik st. galleni csarnokban is jégre léptek magyar curlingesek, a Riesz Gábor vezette férfi csapat ellenfele Spanyolország volt a B-osztály harmadik körében. Az Interneten is közvetített mérkőzés egy blank enddel kezdődött, utána viszont a Sergio Vez irányításával játszó spanyolok előbb loptak, majd 2-1-es magyar vezetés után sorozatban három endben is egy pontot írtak. Pedig a spanyolok sem rendelkeznek jobb létesítmény helyzettel nálunk, egyetlen, csak a curling számára fenntartott létesítményük sincs – igaz csapataik gyakran járnak Svájcba edzeni, ami egyértelmű előnyt jelenthetett számukra.

A hetedik endben sikerült visszavenni a kezdeményezést, a magyar csapat három pontot írt és 5-4-es vezetésnél úgy tűnt, talán meg lehet fogni az eddig mindkét mérkőzését megnyerő spanyolokat. A nyolcadik endben két pontot írtak az ibériaiak, 6-5-ös előnyüknél pedig kettőt loptak a kilencedik játékrészben. A végén hármat kellett volna írni az extra endért, ez sajnos nem sikerült, így a lettek elleni vasárnapi vereség után a magyar válogatott másodszor is kikapott, a mérkőzés után közvetlenül a skip, Riesz Gábor az alábbiakban értékelt:

A B-osztály magyar érdekeltségű csoportjának eredményei:

Spanyolország – Magyarország 8-6

Finnország – Anglia 5-3

Izrael – Belgium 10-8

Lettország – Észtország 7-6

A csoport állása három fordulót követően:

1. Spanyolország és Lettország 3 győzelem / 0 vereség

3. Finnország és Izrael 2 / 1

5. Magyarország és Anglia 1 / 2

7. Belgium és Észtország 0 /3

A férfiak számára is sűrű lesz a hétfő, hiszen este nyolc órától jön az újabb forduló, ráadásul ez a feljutás szempontjából sorsdöntőnek számít. Ha ugyanis nem sikerül a korábban sokáig az A-osztályban szereplő finneket legyőzni, akkor szinte elérhetetlen távolságba kerül az első három hely – márpedig csak ez jelentené a feljutási álmok továbbélését. Ha a finneket kipipálnánk, akkor sem lenne viszont sok idő ünnepelni, mert kedd reggel nyolckor Észtország ellen vár a következő találkozó a mieinkre.