Vegyes-páros Országos Bajnokság B liga

A rekordlétszámú VPOB B liga két hétvégén, 2022. február 18-20. és 25-28-ai hétvégéken zajlott, ahol összesen 18 páros lépett a jégre (korábbi rekord több mint duplája) és küzdött meg a dobogóért, illetve az A ligába kerülésért.

A párosok négy csoportba (A, B, C, D) lettek osztva, élő ranglistapontszámuk alapján (női és a férfi játékos egyéni ranglistapontszáma összeadódik és ez adja a páros összpontszámát).

A döntőig menetelt a Kalocsai-van Dorp Vera – Kalocsay Ottó, valamint a Rókusfalvy Orsolya – Czermann Kristóf összetételű páros, ahol utóbbi páros győzedelmeskedett 9-4 arányban. A bronz mérkőzés nem került lejátszásra, mert a Kiss-Kiss páros nem tudott kiállni, így a dobogó alsó fokára a Miklai-Macfarlane páros állhatott fel.

Ennek fényében a dobogó felosztása következőként alakult:

3. helyezett: Miklai Henrietta – Callum Macfarlane, edző: Palancsa Zoltán, Miklai János
2. helyezett: Kalocsai-van Dorp Vera – Kalocsay Ottó, edző: Rókusfalvy András
1. helyezett: Rókusfalvy Orsolya – Czermann Kristóf, edző: Kiss Zsolt

A dobogós párosokon túl sikeresen feljutott a legmagasabb osztályba: Halász Csilla-Ézsöl Gábor és Kiss Péter-Kiss Anett.

18 párosból az MCSZ újdonsült vidéki tömegbázisa a Tatabányai PTSE vett részt legnagyobb létszámban a bajnokságon, összesen 7 párossal. A végeredmény tükrében az ’A’ csoport kimagaslóan erősnek bizonyult, ugyanis az első 5 helyezett valamennyi esetben ebből a csoportból került ki. A szakág ’B’ ligájának dobogóját 2022-ben az Újpesti Torna Egylet sajátította ki.

Gratulálunk minden párosnak és ezúton is köszönjük a kiemelkedően magas érdeklődést! Reméljük a jövőben is ilyen nagy létszámmal szervezhetjük versenyeinket.

 

Kép forrása: Tatabányai Curling Klub