Vegyes-páros OQE: 4. nap

Az OQE 4. napján két igen nehéz meccs várt a párosra, hiszen délelőtt a veretlen ausztrálok ellen kellett a jégre állniuk, este pedig a meglepően jól játszó dánokkal csaptak össze.

Palancsa Zoltán, a páros edzője így nyilatkozott a két meccsről:

Magyarország – Ausztrália:

„Ma az alapszakasz utolsó két mérkőzése várt ránk. A veretlen ausztrálok ellen jól kezdtünk ugyan, de a 3. enden több hibát is vétettünk, így sajnos 3 lopás lett a vége.

Az így kialakult 2 pontos hátrányt a 8. end végére sikerült ledolgoznunk. Az extra endben sajnos nem nálunk volt a befejezés joga és hiába játszottunk ekkor már hibátlanul, ellenfelünk sem vétett hibát, így az utolsó kővel kikaptunk (6-7).”

 

Magyarország – Dánia:

„Az esti – dánok elleni – mérkőzés tétje mindkét páros számára a továbbjutás volt. Ennek megfelelően Dóri és Zsolt is koncentráltan, precízen és kellő magabiztossággal játszott. Végig irányítva a mérkőzést, sikerült nyerni (8-3) és ezzel az első célunkat – továbbjutni a csoportból – elértük!”

 

Az alapszakasz körmérkőzései ezennel befejezőtek mindkét csoportban. Magyarország az ’A’ csoport harmadik helyén végzett, azonos győzelem/vereség mutatóval Oroszországgal, de az egymás elleni mérkőzés eredményeképpen a harmadik hely Magyarországot illeti.

A csoport

Helyezés Nemzet Győzelem Vereség
1. Ausztrália 6 0
2. Oroszország 4 2
3. Magyarország 4 2
4. Németország 3 3
5. Dánia 3 3
6. Spanyolország 1 5
7. Törökország 0 6

 

A ’B’ jelű csoportot, az Ausztrálokhoz hasonló makulátlan mérleggel az Amerikai Egyesület Államok párosa nyerte meg, megelőzve Koreát és Finnországot, akik szintén továbbjutottak a rájátszásba.

B csoport

Helyezés Nemzet Győzelem Vereség
1. Amerikai Egyesült Államok 6 0
2. Korea 5 1
3. Finnország 4 2
4. Lettország 2 4
5. Észtország 2 4
6. Japán 2 4
7. Új-Zéland 0 6

 

Csütörtök reggel 9:00 órától, tehát Finnország-Oroszország és Korea-Magyarország mérkőzést rendeznek. A párharcok továbbjutói játszanak a kiemelt csoportelsőkkel (Ausztrália és USA), ahol pedig már a tét az Olimpiai kvóta lesz!

 

Kép forrása: Steve Seixeiro