VB 4. nap: Két vereség csütörtökön

Nem zárta jól az újabb dupla mérkőzéssel tarkított napot a Szekeres Ildikó – Nagy György összetételű magyar vegyes-páros válogatott a Világbajnokságon.

Délelőtt folyamán Kanadával kezdtünk, akik 3 endet követően azonnal elhúztak 6-0-ra. A csapat a szokásoktól eltérően hamarabb kikérte az úgy nevezett ”Power Play” lehetőséget, hátha sikerül több pontot írni és kedvezőbb eredménnyel pihenőre menni. Ez sajnos nem sikerült, mindössze a minimum 1 pontot szereztük meg, míg a szünetet követően a juharlevelesek újabb 3 ponttal jelentkeztek. A szabályok szerint 6 end lejátszása kötelező valamennyi vegyes-páros mérkőzésen, ezt a csapatok megtették, de a mérkőzés 10-1-el ért véget.

 

World Mixed Doubles Curling Championship 2022, Geneva, Switzerland

 

Bizakodhattunk a jobb folytatásban, mert a hátsó régióhoz tartozó törökök voltak a soron következő ellenfelek. A mérkőzés első fele kiegyenlítetten alakult (félidő: 2-2), de utána Törökország legjobbjai az 5. és a 6. endben is 2-2 pontot “loptak” tőlünk, ami azt jelenti, hogy annak ellenére szereztek ők pontot, hogy az adott endben nem az övék volt az utolsó kő.

A ‘B’ csoportban így azonos győzelem/vereség mutatóval (3-3) a IV. helyen állunk a csehekkel és a németekkel. A párosnak három mérkőzése van hátra az alapszakaszból, következő ellenfelük holnap pedig nem más, mint az eddig veretlen skótok.

 

A szenior férfi válogatott este 8 órai kezdéssel lép jégre Csehország ellen, erről a mérkőzésről a holnapi cikkünkben fogunk hírt adni.

 

A Világbajnoksággal kapcsolatos mai napi kérdsünk Facebookon és Intagramon található meg ismét!

 

Kép forrása: WCF Céline Stucki