Vasas curling siker Franciaországban

Az 1968-as téli olimpiai játékok 50. évfordulója alkalmából az ISF (International School Sport Federation, Nemzetközi Iskolasport Szövetség) február 5-10. között – ugyanazon helyszínen – a franciaországi Grenoble-ban rendezte meg az első iskolai téli játékokat, hivatalos nevén az “ISF Schools Winter Games 2018” versenyt, ahol két magyar aranyérem is született.

Az ötnapos eseményre 19 országból 500 fiatal sportoló érkezett, akik nyolc sportágban versenyeztek: alpesi sí, biatlon, sífutás, curling, műkorcsolya, síugrás, freestyle sí, snowboard. A magyar elsőségeket a snowbaordos Fritz Botond mellett a Vasas két fiatal curlingese, Nagy Laura és Spiller Emilio szállította. .

szekeres3A versenyt követően a csapat edzője, Szekeres Ildikó az alábbiakban értékelte a fiatalok teljesítményét: “A curling verseny Vaujanyban zajlott, ami egy csodaszép síparadicsom központja 1250 méter magasban. Kicsit viszontagságos volt az oda jutásunk, mert a bérelt kocsi GPS -e egy olyan úton vitt a célhoz, ami télen le van zárva. Így 32 km-rel a cél előtt vissza kellett fordulnunk és még két órát utaznunk. Szerencsére nagyon türelmesek voltak a szervezők és megvártak bennünket…

Másnap a bemelegítésen elég tragikus volt a pálya, ugyanis egy hozzá kevésbé értő emberre bízták ezt a feladatot. Szerencsére estére megérkezett a curling szakértő és amennyire lehetett rendet rakott, így már a meccseket jobb jégen játszhatták a gyerekek. Rengeteg barátságos fiatal önkéntes volt, így mindig nagyon jó hangulat volt körülöttünk. Az angolok ellen nagyon jól kezdtünk, három end után 5:0 ra álltunk, miután ők visszajöttek 3 ponttal. A mieink végig urai voltak a helyzetnek és szépen játszottak. Végül 8-5 lett a vége.  Nagyon büszke vagyok rájuk!”

Az MCSZ gratulál mindkét magyar játékosnak és a felkészítő edzőnek is a szép eredményhez! Várjuk a hasonló folytatást!

szekeres4