Olimpiai reménységek Budapesten

Az Olympic Hopes eseménysorozat 2018. évi versenye Budapesten került megrendezésre a február 2-4-i hétvégén,amelyről Nagy Gyöngyi készített beszámolót a szövetség részére: “A verseny péntek délelőtt egy edzéslehetőséggel kezdődött a csapatok számára és vasárnap kora délután ért véget. A résztvevő 12 csapat, összesen öt országból érkezett, cseh (3), orosz (4), lengyel (3), magyar (1) és holland (1) megoszlásban. A korosztályok összetétele vegyes volt, a legfiatalabbak a 9-10 éves, míg a legidősebbek a 14-15 éves korosztályból kerültek ki. A magyar csapat korösszetétele inkább az idősebb korosztályba tartozott, átlagéletkoruk 13,5 év volt.

A magyar csapat összeállítása:

Spiller Tiziana (14 év) – nem regisztrált játékos

Nagy Lola (12 év)

Nagy Laura vice skip (13 év)

Joó Linda skip (14 év)

A lebonyolítás svájci rendszerben, induláskor 4×3 csapatos csoportokkal, első meccs csoporton belül, sorsolással indult, 6 end –es meccseket játszva. Első, pénteki ellenfelünk a csak fiúkból álló Moskovich  (orosz4) csapata volt, mely izgalmas meccsen végül győzelemmel zárult. Szombaton került sor a következő két mérkőzésre, mely közül az első a csoporton belüli második összecsapás volt, így a Poland2 (lengyel2) csapata volt a következő ellenfél. Az ellenfél gyengébbnek bizonyult, így viszonylag könnyebb meccsen győzni tudtunk.

A két csoportmérkőzés után kinyílt a rendszer, ahol két meccs után az A-csoport első helyén a C-csoport szintén első helyén álló csapattal mérkőztünk meg. Ellenfelünk egy tisztán lány csapat a SVSM St-Petersburg (orosz) csapata volt, mely mérkőzés már elég komoly és szoros összecsapást hozott. A mieink végül szoros meccsen alulmaradtak, így a bronzmérkőzés várt ránk a követező fordulóban.

Csapatunk vasárnap a bronzéremért játszhatott az Adamant Kids (orosz) néven futó, fiatal fiúkból álló csapat ellen vasárnap. A mérkőzés egyértelmű győzelemmel zárult, így a mieink hozhatták el a bronzérmet. A verseny kellemes légkörben zajlott, szombat este közös party-t is rendeztek a gyerekeknek, ami szintén jó hangulatú esemény volt. A csapategység megvolt, a gyerekek nagyon jól érezték magukat. A csapat összetétele két rutinos, egy kezdő versenyző és egy nem regisztrált játékosból állt, ráadásul Tiziana ezen a hétvégén a saját sportágában is országos bajnokságon vett részt, így a csapat két meccsen is csak 3 fővel állt ki. Mindenképpen dicsérendő, hogy nem ijedtek meg a feladattól, egymást segítve és abszolút csapatként működve vették az akadályokat.”

A 2018-as Olympic Hopes verseny végeredménye:

1. SVSM ST-Petersburg (orosz 3)

2. Adamant (orosz 1)

3. Magyar csapat