UTE tarolás az ob-n

Újpesti sikerekkel zárultak le hétfőn este a 2018/19-es szezon curling csapatbajnokságai. A hölgyeknél a vasárnap esti döntőben az UTE Team Palancsa megvédte országos bajnoki címét, amellyel sorozatban hatodszor szerezte meg a bajnoki címet. A csapat a fináléban a Hackers csapata ellen győzött előbb 10-8-ra, majd 11-4-re, így a Palancsa Dorottya, Miklai Henrietta, Sándor Nikolett, Rókusfalvy Orsolya, Micheller Dorottya összeállítású csapat (edző: Palancsa Zoltán) utazhat majd ősszel Svédországba az Európa-bajnokságra.

“Az ob alapszakasza számunkra nem alakult hibátlanul, a 10 mérkőzésből kettőt is elvesztettünk sajnos, de így is sikerült az első helyen zárni az alapszakaszt. Ezt követően a rájátszásban már egyre jobb játékot mutatva, magabiztosan nyertük meg a Vasas elleni mérkőzésünket. A döntőt a Hackers csapata ellen játszottuk, ami két győzelemig tartott. Úgy gondolom a csapat teljesítménye nem volt tökéletes az egyik meccsen sem, de a fontosabb pillanatokban tudtunk kellőképpen koncentrálni, így sikeresen megnyertük az ob-t, ami az Európa bajnoki szereplést jelenti az UTE Team Palacsa számára. A szezon jól sikerült összességében, de technikailag még sokat kell fejlődnünk, hogy a maximális formát ki tudjuk hozni magunkból az Eb-n!” – nyilatkozta Palancsa Dorottya a döntőt követően.

2_2019_04_15

A férfiaknál viszont egyfajta generációváltásról is beszélhetünk, mert a Kalocsay Ottó vezette UTE Ifjonti hév csapata első ízben nyerte meg a felnőtt bajnokságot. A Gazdag Zsombor, Palancsa Péter, Gubányi Attila, Sámson István, Kalocsay Ottó összeállítású csapat (edző: Szarvas Gábor) a hétfő délutáni finálé mindent eldöntő harmadik mérkőzésén 9-4-re győzött a – címvédő Team Kisst korábban búcsúztató – Vasas G-Force együttese ellen, így novemberben szintén utazhat majd Svédországba az Európa-bajnokságra.

“Az országos bajnokság előtt az volt a célunk, hogy a legjobb négy közé kerüljünk. Amikor ez már teljesült, onnantól igazi örömjátékot játszottunk, de a csapattársaimon láttam hogy ekkor is nagyon összeszedettek. Már az alapszakaszban is játszottunk három extra end-es mérkőzést, amelyek nagyon színvonalas párharcok voltak. A négy között pedig nagyon szépen játszottunk, így végül csapatkapitányként el tudtam vinni a fiúkat a győzelemig. Gratulálok a többi csapatnak is a szereplésükhöz.” – fogalmazott a csapat skipje, Kalocsay Ottó a döntőt követően.

Egy nagyon jó kedvű csapat nyerte meg az országos bajnokságot, akik meccsről meccsre javuló játékkal érték el azt, hogy döntőt játszhassanak. A döntő (a G-Force ellen) mindhárom meccse nagyon feszült és jó játékot hozott, a két megnyert meccs az utolsó kövön dőlt el, folyamatosan izgalomban tartva a szurkolókat” – mondta az izgalmas finálé után a bajnokcsapat edzője, Szarvas Gábor.

A magyar curling eddigi magyar bajnokainak listája az ALÁBBI LINK-en érhető el.