Tájékoztatás a koronavírussal kapcsolatban

Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár tájékoztatást küldött a vészhelyzetre vonatkozó tudnivalókkal kapcsolatban. A tájékoztató legfontosabb sportot is érintő része, hogy  “A zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.”
A fenti intézkedés hatálya a sportesemények megrendezése mellett a szervezett edzésekrekeretedzésekreedzőtáborokra, sportági összetartásokra, valamint egyéb programokra is kiterjed, azt minden olyan esetben érvényesíteni szükséges, ahol a fenti létszámú személy tartózkodik. A létszámhatárhoz való kötöttséget a térben és időben közvetlen és szoros kapcsolatban álló esemény-sorozatokra is alkalmazni szükséges.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet az EMMI Sportért Felelős Államtitkárságának egyetértésével az alábbi állásfoglalást adja ki a sportorvosi vizsgálatok végzésével kapcsolatosan:
A sportorvosi vizsgálatra korábban kiadott előjegyzési időpontok a továbbiakban is élnek, azokra várjuk sportolóinkat és sportszakembereinket. Amennyiben a felelős egészségtudatos magatartás alapján mégsem kívánják igénybe venni azokat, kérjük, jelezzék lemondási szándékukat

Felhívjuk a Sportolóink és Sportszakembereink figyelmét, hogy sportorvosi vizsgálatra csak teljesen egészséges sportolókat fogadunk

A koronavírus helyzettel kapcsolatos további információinkat az alábbi linken érhetik el:
http://www.osei.hu/index.php/component/content/article.html?id=519 

A Magyar Kormány hivatalos koronavírus tájékoztató oldalát az alábbi linken érhetik el:
https://koronavirus.gov.hu