Rajt osztrákveréssel

Jól kezdődött magyar szempontból a norvégiai Stavangerben zajló curling vegyespáros világbajnokság. A 48 csapattal zajló tornán a B-csoportban szerepel a magyar bajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt duó, amely Ausztria ellen kezdett szombaton kora délután. A Hannah Augustin – Martin Reichel páros eleinte jól tartotta magát, a negyedik, ötödik és hatodik endet azonban ellopták a magyarok és végül magabiztos, 6-2-s sikerrel kezdték meg a tornát.

“A jég a melegítés alatt nehezen gyorsult fel és nem minden pálya fordult ugyanolyan módon, illetve minden pályának a széle kevésbé, a közepe már annál inkább fordulós volt. Az ellenfeleket nem igazán néztük, a legtöbbet már korábbról van szerencsénk ismerni, úgyhogy nagyjából tudjuk kitől mire számíthatunk.” – írta még a pénteki hivatalos edzés után a helyszínről Palancsa Dorottya.

Szerencsére szombaton sem volt gond a jég “olvasásával”, az osztrákok legyőzésével pedig a minden tornán fontos tűzkeresztségen is túl van a csapat, amely vasárnap a csoportkör egyetlen duplázására készül, korán reggel ugyanis a török, későn este pedig a holland csapat lesz Dóri és Zsolt ellenfele. A jég szerencsére sokkal kezelhetőbben viselkedett, mint a tegnapi edzés során. Gyorsabbak is voltak a kövek, illetve kiszámíthatóbban fordultak minden íven. A meccsen a csapat átlagunk 76% lett, ami első ránézésre biztató, holnap reggel viszont a törökök ellen precízebb játékra lesz már szükségünk. – fogalmazott Palancsa Dorottya a győztes bemutatkozás után.

További eredmények a B-csoportból: Svájc – Törökország 10-8, Brazília – Tajvan 12-8, Guyana – Hollandia 6-4. A csoport első két helyezettje automatikusan bejut a legjobb 16 közé, hozzájuk pedig a hat csoportból – a Draw Shot Challenge alapján – a négy legjobb átlaggal rendelkező páros csatlakozik még a nyolcaddöntőben.

58461985_2248295298564838_6128208205794246656_n


A magyar vegyespáros további menetrendje a világbajnokságon:

április 21. vasárnap 08.00 Magyarország – Törökország

április 21. vasárnap 21.00 Magyarország – Hollandia

április 22. hétfő 17.45 Magyarország – Brazília

április 23. kedd 17.45 Magyarország – Svájc (TV: Worldcurling – Live stream)

április 24. szerda 14.30 Magyarország – Tajvan

április 25. csütörtök 09.00 Magyarország – Guyana

A stavangeri világbajnokság csoportbeosztása:

A-csoport: Fehéroroszország, Kanada, Dánia, Hong-Kong, Japán, Románia, Svédország, Ukrajna
B-csoport: Ausztria, Brazília, Guyana, Magyarország, Hollandia, Svájc, Tajvan, Törökország
C-csoport: Ausztrália, Kína, Horvátország, Csehország, Franciaország, Olaszország, Nigéria, Wales
D-csoport: Belgium, Észtország, Németország, Litvánia, Mexikó, Norvégia, Skócia, Szlovákia
E-csoport: Anglia, Finnország, Írország, Kazahsztán, Dél-Korea, Szaúd-Arábia, Katar, Új-Zéland
F-csoport: Görögország, Koszovó, Lettország, Lengyelország, Oroszország, Szlovénia, Spanyolország, Egyesült Államok