Ötödik helyezések a WCT orosz állomásán

Az idei év kiemelkedően fontos a magyar vegyes páros curlingesek számára.

A létszámemelésnek köszönhetően jövőre Pekingben már szakáganként 10 csapat vehet részt a téli olimpián, így a magyar válogatottnak reális esélye lehet megszerezni az egyik kvótát. Ehhez kétféleképpen vezethet az út. Az optimálisabb az lenne, ha az országos bajnok Palancsa-Kiss páros a májusban megrendezésre kerülő világbajnokságon az első 7 hely valamelyikében zárna. Ha ez nem sikerül, akkor év végén egy kvalifikációs torna lehet az utolsó esély.

Március 3-ától 8-áig rendezték Szocsiban a Sirius Kupát, amely a World Curling Tour vegyes-páros sorozatának egyik állomása. A tornán mindkét olimpiai részvételre esélyes magyar duó szerepelt, hiszen a korábban már említett, országos bajnok Palancsa Dorottya, Kiss Zsolt páros mellett az OB ezüstérmes Szekeres Ildikó,  Nagy György kettős is nevezett a versenyre. A mieinken kívül többnyire orosz csapatok vettek részt a világkupán, de volt néhány török és észt induló is.

Az alapszakaszban mindkét párosunk 3 meccset nyert meg az 5-ből, így csoportmásodikként jutottak tovább az egyenes kieséses szakaszba. A negyeddöntőben azonban nagyot küzdve, de mindketten búcsúztak. A Palancsa, Kiss páros az orosz Irkutsk 1-től kapott ki 9-8-ra, míg a Szekeres, Nagy duót a szintén orosz Ezekh/Stukalskiy duó búcsúztatta, 6-5 lett a meccs végeredménye. Így mindkét magyar csapat 5. helyen zárta a tornát, és az itt megszerzett tapasztalatokkal folytatja a felkészülést. A következő kiemelt jelentőségű verseny a WCT következő állomása, a budapesti rendezésű Westbay kupa lesz.

Kreisz Bálint