Másodszor bajnok a Vasas vegyes-csapata

Veretlenül nyerte meg a 2021-es magyar curling vegyes-csapat bajnokságot a ’Vasas MIX’ csapata, a döntőben a ’TEAM Kalocsay’t győzték le, akik így egymás után második alkalommal zárták ezüstérmesként az Országos Bajnokságot.

Idén két hétvégére osztva rendezték meg a 2021. évi Curling Vegyes-csapat Országos Bajnokságot a Kamaraerdei Curling Clubban. A versenyre 10 csapat adta le a nevezését, akik az alapszakaszban két ötfős csoportba lettek beosztva. A tavalyi kiírás  legjobbjai közül sokan visszatértek, azonban volt, aki kihasználta a szabályok által megengedett tagcserét. Így tett a címvédő FTC Hammer Time is, ahol Szurmai-Palotai Piroska helyett Szabó Enikő volt a negyedik csapattag. Az alapszakaszt 2021. február 18.-26.-a között rendezték. Mindkét csoport győztese hibátlanul zárt, az A csoportban a Dupla Cékla, a B csoportban pedig a Vasas MIX.

A torna második szakasza döntött a legjobbak helyezéseiről, amelyre február 27-én és 28-án került sor.  Az elődöntő mezőnye nem okozott meglepetést. A Vasas MIX nagy különbséggel  nyert az FTC Hammer Time-ot ellen. Azonban a másik elődöntő roppant izgalmas volt , amit a Dupla Céklák hiába kezdtek jobban, végül a TEAM Kalocsay fordítani tudott és 6-4-re győztek is. Így teljessé vált a finálé mezőnye.

Elérkezett a finálé napja az idei Országos Bajnokságon. A bronzmeccsen nagy küzdelemben végül az FTC Hammer Time legyőzte a Dupla Céklákat. A döntő két nyert meccsig tartott, a Vasas MIX 7-2 és 6-4 arányban nyerte meg ezeket, megszerezve ezzel az aranyérmet, míg a TEAM Kalocsay idén is kikapott a döntőben.  A győztes csapatnak 2019 után ez volt a második országos bajnoki címe ugyanebben a felállásban. Emellett ők vehetnek részt az aberdeen-i világbajnokságon is. Dencső Blanka a vasas.hu-nak a következőt nyilatkozta: „Nagyon erős tíz csapat állt össze erre az ob-ra, a tavalyi győztes FTC Hammer Time például a szám specialistájának számít, a Team Kalocsay-ban pedig Ági nyújtott nagyszerű teljesítményt. Éppen ezért nagyon komolyan vettük a felkészülést és a meccseket is. Azt hiszem ennek nagy része volt abban, hogy végül minden csatából mi kerültünk ki győztesen. Gyakorlatilag valamennyi meccsünkön nyolcvan százalék feletti teljesítményt kellett nyújtanunk a sikerhez. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét miénk a bajnoki cím és drukkolunk, hogy semmi ne zavarja meg a vb-rendezést.”

A Magyar Curling Szövetség következő eseménye a XIV. Westbay Kupa lesz, március 11.-14.-e között.

2021-es Curling Vegyes-csapat Országos Bajnokság:

Dobogós csapatok:

1. Vasas MIX (Nagy György, Szekeres Ildikó, Szabó Gergely, Dencső Blanka

2. TEAM Kalocsay: (Szentannai Ágnes, Kalocsay Ottó, Kalocsai Vera, Tatár Lőrinc

3. FTC Hammer Time: Szabó Enikő, Ézsöl Gábor, dr. Halász Csilla, Fóti Balázs

Az OB részletes eredményei és a fontosabb mellékletek IDE KATTINTVA  érhetőek el.

Fotó: VASAS SC

Kreisz Bálint