Ötödik hely Pozsonyból

A hétvégén Pozsonyban rendezték a Heracles Slovakia Cup-ot, ahol két magyar páros is (vendég)szerepelt. Szekeres Ildikó és Nagy György címvédőként érkezett a versenyre, mert a Világkupa-sorozat szlovákiai viadalát tavaly megnyerte, idén viszont az ötödik helyen végzett. A kétszeres világbajnok Palancsa Dorottya – Kiss Zsolt páros mind az öt mérkőzését megnyerte a csoportküzdelmek során, a negyeddöntőben azonban vereséget szenvedett. Bár a World Curling Tour által szervezett tornák közül világszerte többet is lemondtak a koronavírus-járvány miatt az utóbbi hetekben, a pozsonyi viadalt a körülmények ellenére is megtartottak, így a magyar párosoknak nem kellett túl messzire utazniuk.

„Sajnos nem jött össze a végső siker, apró dolgokon múlt minden, pedig a tavalyi jó szereplés egyáltalán nem volt teher a vállunkon. Nagyon jól játszottunk az első meccsen, ám ezt a formánkat nem tudtuk másnapra átmenteni. Mindig rosszkor és rossz felé hibáztunk, az ellenfélnek pedig bejött minden. A Paulova, Paul párost jól ismerjük, hol ők nyernek, hol mi, most nekik kedvezett a szerencse. Kiváló játékosok, veretlenül végeztek az első helyen. Igazából azt gondoltuk, hogy könnyebb meccseink lesznek, a harmadikon nagyon meglepett bennünket a Zelingrova, Chabicovsky tini-duó. Amilyen fiatalok, olyan tehetségesek, amit ellenünk is bizonyítottak. A négy közé jutásért végül a spanyolok kiemelt párosa ellen játszottunk és nagyon szoros meccsen, éppen hogy veszítettünk. A nemzetközi vegyespáros mezőny láthatóan erősödik, technikailag is egyre jobban jönnek fel a többiek. Éppen ezért nagyon hasznos volt a részvétel, fontos dolgokat tanultunk és kipróbáltunk néhány újdonságot is.” – fogalmazott a Vasas SC honlapjának Szekeres Ildikó.

Az egyik ilyen változtatás éppen az edző személye volt, Pozsonyba ugyanis már Dencső Blanka, a Vasas curlingszakosztályának vezetője kísérte el a világbajnoki ezüstérmes vegyespárost. Szekeres Ildikó szerint a trió remekül működött, az új mester sokat hozzátett a duó összhangjának kialakításához, elsősorban a pozitív tanácsok kiemelésével. A hétvégi tapasztalatok alapján a továbbiakban is közösen dolgoznak majd, a kialakult járványhelyzet miatt egyelőre itthon. A Vasas curlingese szerint azonban ez most nem különösebben nagy áldozat, hiszen éppen a hazai pályájuk az egyik „legtrükkösebb”, s most végre jut idejük annak kiismerésére.

World Curling Tour. Heracles Slovakia Cup. Vegyespáros:
Alapszakasz: Szekeres, Nagy – Summerová, Horáček (szlovák) 13-2, Paulova, Paul (cseh) – Szekeres, Nagy 9-4, Zelingrova, Chaicovsky (cseh) 7-5, Szekeres, Nagy – Koscelanska, Bodlak (cseh) 8-3.

Negyeddöntő: Otaegi, Unanue (spanyol) – Szekeres, Nagy 6-5.

Végeredmény: 1. Paulova, Paul (cseh), 2. Zelingrova, Chabicovsky (cseh), 3. Otaegi,Unanue (spanyol) … 5. Szekeres, Nagy.

Forrás: vasassc.hua pozsonyi verseny eredményei