Negyeddöntőben a junior lányok

A Finnországban zajló junior curling “B”-világbajnokság hétfői napját mindkét magyar csapat győzelemmel teljesítette. A Joó Linda skip vezette lány csapat (Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, Nagy Laura, edző: Rókusfalvy András) a még nyeretlen Ausztrália ellen 9-3-ra győzött a csoportkör utolsó fordulójában. “Hétfő este véget értek a lányok csoportküzdelmei, a magyar lányok az A-csoportban négy győzelemmel a harmadik helyet érték el, ezzel legjobb csoport harmadikként bekerültek a negyeddöntőbe. Kedden délután helyi idő szerint 2 órakor kezdődnek a küzdelmek a legjobb nyolc között, ahol a mieink Törökországgal fognak játszani az elődöntőbe kerülésért. A tavalyi A-csoportos junior világbajnokságon – amit a mostani téli olimpia helyszínén rendeztek meg Dél-Koreában – már találkoztunk a török lányokkal, ahol szoros mérkőzésen mi szereztük meg a győzelmet. Szurkoljatok!” – nyilatkozta Rókusfalvy András a csoportkör zárása után.

received_1986720778012547

A Kalocsay Ottó skip vezette magyar fiú csapat (Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió, edző: Sárdi Péter) szoros mérkőzésen győzte le Törökországot 5-4-re, így szintén nagy lépést tett a továbbjutást felé.Az eleje nagyon nehezen indult hiszen az első endben már volt dobásunk a kettő pontért, de sajnos nem sikerült, nehezen igazodtunk a pályához de a végére ezt is megoldottuk. Az utolsó előtti endben a befejezőnk mindkét köve nagyon pontos lett, ezért is tudtunk két pontot írni. Az utolsó endben pedig nagyon szépen nyomás alatt tudtuk tartani az ellenfelet és egy nagyon pontos befejező kővel részünkről el tudtuk lopni az utolsó endet és így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.” – mondta Kalocsay Ottó a mérkőzés után.

A magyar fiú csapat a kedd reggeli session-ben Új-Zéland ellen játszik majd a csoportkör utolsó fordulójában és ha nyer, akkor biztosan ott van a negyeddöntőben. A magyar csapat jelenleg 5/1-es mutatóval a japánokkal holtversenyben az élen áll, mögöttük Új-Zéland és Törökország áll egyaránt 4/2-es győzelem/vereség mutatóval – utóbbi két csapat kedden reggel éppen egymás ellen játszik a záró fordulóban, így egyikük biztosan 5/2-es mutatóval fejezi be a csoportkört.