Jó magyar szereplés a junior vb-n

A finnországi Lohjában zajlik január 3-10 között a 2018-as junior curling “B”-világbajnokság, ahol mindkét nem esetében van magyar csapat a mezőnyben. A Kalocsay Ottó skip vezette csapat (Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió, edző: Sárdi Péter) remekül kezdte a tornát és az első négy (!) csoportmérkőzését egyaránt meg tudta nyerni. A vasárnapi ötödik fordulóban a japánok (2-6) már legyőzték a mieinket, de a magyar csapat így is holtversenyben (4/1-es mérleggel) a csoport élén áll. A B-csoport mezőnye igencsak sűrű, mert négy csapat (magyar, japán, új-zélandi, török) és négy győzelemmel és egyetlen vereséggel áll, így a továbbjutás szempontjából sorsdöntőnek ígérkezik a mieink hétfői (16.00) mérkőzése a törökök, valamint a kedd reggeli (9.00) találkozó az új-zélandiak ellen.

20180104_130856

A magyar junior női válogatott is jól kezdett a skóciai tornán, amelyen a norvégoktól ugyan ma 9-2-es vereséget szenvedett, ám mégis 3/2-es mutatóval a csoport harmadik helyén áll. A Joó Linda skip vezette csapat (Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, Nagy Laura, edző: Rókusfalvy András) összeállítású csapat hétfőn este nyolc órakor játssza utolsó csoportmérkőzését az eddig nyeretlen Ausztrália ellen.

“A mi lányaink az első mérkőzésükön egy szoros mérkőzésen kikaptak az olaszoktól, akik azóta is veretlenek öt mérkőzés után. Mi az első vereségünk után a nálunk erősebbnek számító cseh csapatot szoros küzdelemben megvertük. Szintén győzelemmel zártuk a román lányok elleni mérkőzésünket, majd vasárnap az angolok legyőzése után következett a norvégok elleni vereség. Ha hétfőn megverjük az ausztrálokat (ez lenne a realitás), akkor a csoportban legalább a harmadik helyen végeznénk, amivel jó esélyünk lehet a legjobb nyolc közé kerülésre. A hangulat jó a lányok között és jót tett a csapatnak a szombati pihenőnap is. Igaz, hogy vasárnap kétszer is játszani kellett, de a napi két mérkőzés az otthoni versenyeken is megszokott, így ez nem jelenthetett problémát a csapatnak.” – fogalmazott Rókusfalvy András.

A junior világbajnokságon a B-osztályban a lányoknál 22 ország vesz részt. Három csoportban játszanak a lányok és minden csoportból az első 2-2 csapat automatikusan bekerül a legjobb nyolc közé,  illetve hetedikként az a csoport harmadik csapat is, aki a mérkőzések előtti „draw” dobásokban a legjobban szerepel. A másik két csoport harmadik csapatai pedig a fennmaradó nyolcaddöntős helyért un. tie-break mérkőzést játszik egymással. A finnországi tornán a fiúknál is ugyanez a lebonyolítási rendszer, de náluk 23 országot soroltak be a három csoportba.

A világbajnokság mérkőzései közül néhányat, így két magyar érdekeltségű találkozót is az ALÁBBI LINKEN lehet megnézni.