Megvan a továbbjutás!

World Men's Curling Championship 2016, Basel, SwitzerlandHorvátország ellen sorozatban harmadik győzelmét aratta a magyar válogatott, így továbbjutott csoportjából a Svájcban zajló curling vegyes-csapat világbajnokságon. A Tóth-Csősz Orsolya, Dencső Blanka, Balázs Dávid, Szabó Gergely összeállítású csapat az A-csoport utolsó fordulójában 6-2-re győzött, így Oroszország mögött másodikként (négy győzelemmel és két vereséggel) már biztos továbbjutó a csoportból.

A csapat skipje, Szabó Gergely (Vasas) elégedetten összegezte az eddigi teljesítményt: “A világbajnokság utolsó csoportmeccsén megszereztük a győzelmet, ezzel a biztos továbbjutást és a minimális célkitűzésünket is teljesítettük.” Páthy-Dencső Blanka (Vasas) szerint a siker kulcsa az volt, hogy a csapat nem bonyolította túl a mérkőzést és ki tudta használni az ellenfél hibáit, Tóth-Csősz Orsolya (Vasas) pedig azt emelte ki, hogy rendkívül jó érzés magyar színekben sikert elérni egy nemzetközi versenyen.

A torna egyenes kieséses szakaszában még nem lehet tudni, hogy ki lesz a magyar csapat ellenfele. Vegyes csapat világbajnokságot eddig két alkalommal rendeztek, a magyar csapatoknak 2015-ben (Nagy György vezetésével) és 2016-ban (Kiss Zsolt) egyaránt sikerült továbbjutni a csoportkörből, de mindkét világbajnokságon a play-off első fordulója jelentette számukra a végállomást. Balázs Dávid (UTE) optimista a további menetrend szempontjából is: “Izgatottan várjuk, hogy ki lesz az ellenfél. A jég teljesen számítható, vannak benne eltérő sávok, élvezetes rajta a játék, mert nagyon jól söpörhető.”

A világbajnokság csoportköre csütörtökön este zárul, az egyenes kieséses szakasz pénteken délelőtt kezdődik, ahol a magyar csapat ismét jégre lép.

A világbajnokság honlapja: http://www.worldcurling.org/wmxcc2017