Fontos győzelem – a harmadik

Megvan a harmadik! Fontos győzelmet aratott a magyar válogatott a Svájcban zajló vegyes csapat világbajnokság A-csoportjában. A Tóth-Csősz Orsolya, Dencső Blanka, Balázs Dávid, Szabó Gergely összeállítású csapat most már egy valóságos győzelmi szériát épített fel, miután Észtország legyőzését követően a kedd esti programban Szlovéniát verte meg 8-5-re. A siker kulcsa a harmadik endben keresendő, ekkor a mieink hármat “loptak”, ezt az előnyt pedig a meccs végéig sikerült megőrizni. A magyar csapat 3/2-re javította mérlegét és a veretlen oroszok mögött így a második helyen áll a csoportban.

A skip Szabó Gergely értékelése: “Megvan a harmadik győzelem! Az eredmény nem mutatja mennyire nehéz és fárasztó mérkőzés volt, de a lényeg, hogy megnyertük, így továbbra is élnek a továbbjutási reményeink. Sok kővel játszott meccs volt, tulajdonképpen egy end kivételével mi irányítottuk a játékot, de részemről egy rossz döntés, majd később egy elhibázott dobásom megnehezítette a sikeres befejezést. A csapat jól játszott, ezt a teljesítményt kell megtartani szerdára és akkor legyőzhetjük a horvát válogatottat.”

A magyar csapat ma este nyolc órakor Horvátország ellen lép jégre, jó lenne – a most is sikert hozó hármas szám jegyében – bővíteni a győzelmi sorozatot. Hajrá magyarok!

harmadikgy2