Győzelem Észtország ellen

Úgy tűnik, hogy a páros számú fordulók szerencsét hoznak a magyaroknak a Svájcban zajló curling vegyes csapat világbajnokságon. A Tóth-Csősz Orsolya, Dencső Blanka, Balázs Dávid, Szabó Gergely összeállítású magyar válogatott a második körben Japánt, a vasárnap későn este rendezett negyedik fordulóban pedig Észtországot győzte le. Az észtek nem tudtak egyszer sem egy pontnál többet írni befejezőként, a magyar csapat viszont jól játszotta meg a számára kedvezőbb endeket, a hetedik játékrészben négy pontot is sikerült szerezni, így végül 10-3-ra legyőzte a válogatott Észtországot.

A hétfő késő esti mérkőzés után a skip, Szabó Gergely így értékelt: “Fontos győzelmet arattunk az észt csapat felett. Végig számítható jégen, kiváló csapatmunkával és jó egyéni teljesítményekkel már az elején sikerült magunkhoz ragadni a kezdeményezést, ami a rengeteg ütő kőre építő stílust játszó ellenfél ellen kulcsfontosságú volt. Minden endben irányítani tudtuk a játékot és a kulcsköveket pontosan sikerült megdobnunk, így alakult ki a mérkőzés második felére a megnyugtató előny és végül a nagyarányú győzelem.”

A magyar csapat jelenleg két győzelemmel és két vereséggel áll az A-csoport harmadik helyén, pont a most legyőzött észtekkel holtversenyben. Kedden az esti programban az eddig 1/3-as mérleggel álló Szlovénia lesz a magyar csapat következő ellenfele.

palya panorama