Mégis lesznek magyarok a junior vb-n!

Jó hírt hozott a “posta” január elején a magyar curlingsport számára. Bár a decemberi finnországi junior B-világbajnokságon hajszál híján sikerült kiharcolni a feljutást, úgy tűnik, a magyar lányok mégis ott lesznek a közelgő oroszországi vb-n. A kínai csapat ugyanis mégsem vállalja a krasznojarszki vb-t, így a B-vb-t negyedikként záró magyar csapat kaphat lehetőséget mégis az ottani szereplésre.

A hír kapcsán a Curling Világszövetség (WCF) még december végén közvetlenül kereste meg a magyar szövetséget, amely vállalta a részvételt, így a február 14-én kezdődő A-csoportos vb menetrendjében már ott is szerepel a magyar női válogatott. A tízcsapatos vb-n a a Joó Linda, Dobor Dia Regina, Nagy Laura, Nagy Laura Karolina, Bartalus Anna összeállítású magyar női csapat igazi sztármezőnyben szerepelhet, hiszen a sportág elit nemzetei küldenek majd csapatokat Krasznojarszkba.

A Nagy Gyöngyi által edzett csapat sorrendben Oroszország, Dél-Korea, Svájc, Dánia, Kanada, Lettország, Norvégia, Svédország és Japán csapatával találkozik a február 23-áig tartó világbajnokságon. A lohjai negyedik hellyel éppen megbékéltünk – kicsit el is voltunk keseredve, mert nem sokon múlt a feljutás – amikor jött a hír a Curling Világszövetségtől, hogy a kínaiak visszalépésével helyet kaptunk az A ligás világbajnokság legjobb 10 csapata között. Ez nagy izgalom számunkra, hiszen ide vágytunk kezdettől fogva, de azt is tudjuk, hogy kemény munka vár ránk ezen a versenyen. Ez a csapat, ebben az összeállításban még nem járt az A-ligában, így mindenképpen komoly feladat elé nézünk. Még mindig igen fiataloknak számítunk a mezőnyben a 15-18 éves összetételű csapatunkkal, így a rutin megszerzésére is jókor jött ez a megméretés. Tisztességgel odaállunk és meglátjuk mire lesz elég a jelenlegi tudásunk. – fogalmazott a jó hír kapcsán a csapat felkészítésért felelős szakember, Nagy Gyöngyi.

79702265_811105882668011_3000450112737509376_n