Maradt esély a feljutásra

Szerdán ismét duplázás várt a tallinni Európa-bajnokságon a magyar női curling-válogatottra, amely kora délelőtt Norvégia, majd délután Anglia ellen játszott. Sajnos a szívós norvégok ellen nem igen ment a játék a mieinknek, viszonylag hamar egyértelművé vált az északiak sikere, akik már a szünetben 5-2-re vezettek, végül pedig 10-3-ra győztek. A délutáni magyar-angolnak így duplázódott a tétje, egy újabb vereséggel ugyanis végleg le kellett volna mondania a csapatnak a feljutási reményekről. A Rókusfalvy Orsolya, Sándor Nikolett, Miklai Henrietta, Palancsa Dorottya összeállítású csapat egy végletekig kiélezett mérkőzésen (a hetedik endben hármat írva) 5-4-re győzött, így ismét 50%-os mérleggel, 4/4-el áll. A többi eredmény úgy alakult a csoportban, hogy csütörtökön mindenképpen győzni kell a már kiesett szlovákok ellen, de párhuzamosan kell majd nézni az észt-spanyol meccset, mert ezek eredménye fontos számunkra. Nem kizárt, hogy a rájátszásba jutásról végül a draw-dobások eredményei döntenek majd, így a szlovákok elleni meccs előtt erre is külön fókuszálni kell.

“Ma a reggeli meccsen ünnepeltük Heni 100. válogatottságát – már javuló játékkal, de a pontosan játszó norvégok ellen még kevés sikerrel (3-10). Az angol meccs gyönyörűen fel lett építve, türelmesen játszottunk, és amikor ők a mi endünkben hibáztak, megírtuk a hármat, és utána precíz dobásokkal végig vittük. Jó volt nézni, újra a régi csapatot láttam! – összegzett a válogatott edzője, Palancsa Zoltán. A magyar-norvég mérkőzés különlegessége volt, hogy a jégen ketten is 100. válogatottságukat ünnepelték, igaz Miklai Henriettánál sokkal boldogabb lehetett a norvégok jubilánsa, Pia Trulsen.

“A norvég meccsen nem játszottunk tökéletesen sajnos, volt egy szerencsétlen end a meccs elején, ahonnan már sajnos nem tudtunk visszakapaszkodni, így kénytelenek voltunk bonyolítani a játékot, amiből végül a norvégok jöttek ki szerencsésebben. Azonban az esti angol meccsen az egész csapat nagyon összeszedte magát, koncentrációval és akaraterővel sikeresen irányítottuk végig a meccset, majd egy tökéletesen felépített endnek köszönhető meg tudtuk szerezni a győzelemhez szükséges előnyt a három pont megírásával.” – értékelte a szerdai napot a csapat skipje, Palancsa Dorottya.
Le Gruyère AOP European Curling Championships 2018, Tallinn, Estonia

Miklai Henrietta 100. válogatottságát ünnepelte Norvégia ellen – Fotó: © WCF / Stephen Fisher

A B-divízió további mai eredményei a nőknél: Törökország-Litvánia 11-3, Észtország-Lengyelország 7-6, Anglia-Szlovákia 6-2, Spanyolország-Szlovénia 8-2, Észtország-Szlovákia 6-3, Norvégia-Szlovénia 10-1, Litvánia-Lengyelország 8-7, Törökország-Spanyolország 6-4

A B-osztályból a norvég és a török csapat már biztosította helyét a rájátszásban, ahova négy csapat kerül be és végül kettő juthat fel az A-divízióba. A záró forduló előtt még négy együttes, az angol, az észt, a magyar és a litván csapat bízhat a feljutásban, a mieinknek mindenképpen győzniük kell és emellett a spanyol-észt találkozón (pont a mellettünk lévő pályán) majd spanyol sikerért kell szorítanunk.Az angol-litván találkozó számunkra irreleváns, amelyik csapat nyer, az jut be harmadik helyen a rájátszásba. A norvég-török csúcsrangadó viszont a csoportelsőségről dönt. Az utolsó forduló mérkőzései csütörtökön reggel magyar idő szerint 8.00-kor kezdődnek el, az alábbi párosításokkal: Lengyelország-Szlovénia, Anglia-Litvánia, Törökország-Norvégia, Magyarország-Szlovákia, Észtország-Spanyolország

B-divízió állása – a 8. forduló után Skip Győzelem vereség
Norvégia Kristin Skaslien 7 1
Törökország Dilşat Yıldız 7 1
Anglia Lisa Farnell 5 3
Észtország Marie Turmann 5 3
Magyarország Palancsa Dorottya 4 4
Litvánia Virginija Paulauskaitė 4 4
Spanyolország Oihane Otaegi 3 5
Lengyelország Marta Szeliga-Frynia 3 5
Szlovénia Ajda Zavrtanik Drglin 1 7
Szlovákia Silvia Sykorova 1 7